Бруталното убийство на ТВ водеща потресе Русе (Обзор) Трима загинаха

...
Бруталното убийство на ТВ водеща потресе Русе (Обзор) Трима загинаха
Коментари Харесай

Трагедия! Жена и дете загинаха при експлозия в жилищен блок

Бруталното ликвидиране на ТВ водеща потресе Русе (Обзор)

Трима починаха през вчерашния ден и седмина бяха ранени при детонация в жилищен блок в Кишинев. Това заяви след съвещание на комисията по изключителни обстановки в молдовското вътрешно министерство шефът на генералния полицейски инспекторат Александру Пънзар.

Спасители са разкрили телата на жена и дете под руините на 14-ия етаж. Третият умрял е възрастен мъж, умрял в болница от получените контузии.

В болница са били настанени и седмината потърпевши, в това число избавител, върху който е паднала бетонна структура. В момента там остават единствено двама - спасителят и жена с тежки изгаряния и други контузии, посочи здравната министърка Силвия Раду.

Според говорителката на ръководството по изключителни обстановки в министерството Лилиана Пушкашу предварителни данни сочат, че на 16-ия етаж от постройката е експлодирала газова бутилка, употребена нелегално за огрев на жилища, чийто план планува електрическо отопление.

Пострадали са жилищата от 13-и до 18-и етаж и някои междуетажни загради, уточни шефът на гражданската отбрана в Молдова Михаил Харабаджиу.

По думите на хора от блока под руините може да са останали още минимум трима души. Пънзар обаче посочи, че тези данни са съмнителни, доколкото мнозина притежатели на жилища са в чужбина и са давали жилищата чартърен, написа novini.bg. Евакуираните поданици на блока са краткотрайно настанени в публични здания, където за тях се грижат лекари и психолози. За блока е обезпечена полицейска защита за недопускане на мародерство, сподели Пънзар.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР