Брутална агресия над 18-годишно момиче, извършена от нейния приятел, потресе

...
Брутална агресия над 18-годишно момиче, извършена от нейния приятел, потресе
Коментари Харесай

Вълна от недоволство срещу патриота, нарязал момиче с нож СНИМКА

Брутална експанзия над 18-годишно момиче, осъществена от нейния другар, потресе България. 26-годишен бе упрекнат в това, че е нарязъл цялото тяло на младата жена с макетен нож. Нанесените рани по ръцете, краката и гърдите са близо 400.  За зверството се разбра през днешния ден, само че се е случило в края на месец юни.  Насилникът е арестуван, а единствено след 72 часа - пуснат. Вече месец след закононарушението обаче, младата жена носи душевните и физически контузии. Тя не се среща с никого и единствено мълчи. Случаят предизвика голямо публично отвращение, а  околните на момичето упорстват за правдивост, с цел да спрат да живеят в боязън. Но какво се знае за обвинения? Мъжът се показва за охранител в локална дискотека и трениращ бойни спортове. По ръцето му не липсват и патриотични татуси. Той още не е коментирал осъщественото закононарушение. А мярката, която му наложи правораздаването, разсъни вълна от възмущение.  " Кой е насилникът - биячът, или съдията, която го пусна? Чудя се кой е насилникът в тази история ", с тези думи известният български публицист Слави Ангелов разяснява станалото.
  " Но за мен по-жалък е малодушният арбитър. А в случай че е жена...? ", прибавя Ангелов.
  " Извергът на независимост, откакто е обезобразил, обръснал и изгаврил се с 18-годишно момиче, а правоохранителните лица беззъби. Ама не тъй като няма закон, закон има. Имаме и неотдавна чистак бърсак освежен закон за домашното принуждение. Макар и съответният случай да не спада към него, тъй като те са били просто гаджета. Явно ключът не е в гордо прокламираните промени в законите. А е другаде. Щом това било лека телесна щета ", разяснява станалото и журналистът Лора Инджова.  Момичето и причинителят били дружно към четири месеца. Това описа майката на нападнатата. Като декларира, че преди това  обвиненият не е посочил признаци на принуждение... до момента в който не се стигнало до 26 юни. „ На 26 юни брачният партньор ми се обади и ми сподели, че щерка ни е пребита грубо и нарязана с макетен нож. Разрезите бяха жестоки, с огромна дълбочина. По скалпа й имаше голям брой рани от машинката. Емоционалното й положение е сринато. Тя ми описа, че се е звъннало на домофона. Попитала е кой звъни, само че първо никой не й е дал отговор. След това мъжът е споделил „ Аз съм ” и тя е отворила. Според мен претекстът на закононарушението е ревнивост. Бяха дружно 4 месеца. Преди случилото се нямахме индикация за принуждение. Не е имало закани ”, описа за ужаса майката.
Вижте целия коментар на Лора Инджова:
 Първото, което си помислих в средата на към този момент миналия ден - в случай че съм майка какво бих направила?! Колко мощно ще искам отмъщение и правдивост...поглеждайки към фактологоята - извергът на независимост, откакто е обезобразил, обръснал и изгаврил се с 18-годишно момиче, а правоохранителните лица беззъби. Ама не тъй като няма закон, закон има. Имаме и неотдавна чистак бърсак освежен закон за домашното принуждение. Макар и съответният случай да не спада към него, тъй като те са били просто гаджета. Явно ключът не е в гордо прокламираните промени в законите. А е другаде. Щом това било лека телесна щета.
Вероятно безсилието да не можеш да окажеш помощ на детето си да откри правдивост, да му покажеш, че има на какво да се упове, ускорява в пъти унижението, болката и отвращението, което е изпитало на гърба си. Сякаш това се оказва още по-тежката неволя. И още нещо - преди време съм питала майка ми - по какъв начин един родител е релативно спокоен и сигурен, че защищава детето си от неверни връзки още в зародиша им...отговорът, който аз получих, ще оставя за мен. Защото тук е значим въпросът. Да се задава, да се чува по-често в домовете ни. И освен еднопосочно.
Застраховани няма. Как да излекуваме самите нас обаче?! За това факсимиле " общество " ви говоря 
Вижте коментара на Слави Ангелов, оповестен без редакция:  " Кой е насилникът - биячът, или съдията, която го пусна?Чудя се кой е насилникът в тази история - олигофренът с дребна п…а, който наряза с макетно ножче, обръсна и обезобрази приятелката си, или съдията от Окръжния съд в Стара Загора, който го пусна на независимост под гаранция?Вие по какъв начин мислите?400 шева по цялото тяло, строшен нос… Прикрит с маска и с ръкавици на ръцете, я обезобразил. Биячът е нерешителен мишок със смели татуировки, това е ясно.Но за мен по-жалък е малодушният арбитър. А в случай че е жена...? Време е и магистратите в България да стартират да носят отговорност за дейностите и решенията си. Време е да спрат да са високомерни буквояди с чувството, че единствено боговете са над тях. Не, не няма по какъв начин да са специфични в страна, в която правораздаването е в кома.И ми е забавно в този момент какъв брой време ще бъде належащо на дознателя и на прокурора и на идващия арбитър по веригата да приключат делото… Разбира се, от 29 години се занимавам с това, и няма по какъв начин да съм оптимист… "    

  
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР