Броят на заразените с COVID -19 в старозагорското село Паничерево,

...
Броят на заразените с COVID -19 в старозагорското село Паничерево,
Коментари Харесай

Броят на заразените с коронавирус в Паничерево вече е 15

Броят на инфектираните с Коронавирус -19 в старозагорското село Паничерево, на 12-ден от карантината, към този момент е 15. Това удостовери за Българска телеграфна агенция шефът на Университетската болница "Проф.д -р Стоян Киркович " в Стара Загора.

В Клиниката по инфекциозни заболявания е призната жена на 71 години от селото, която е в положително общо положение.

В Паничерево през днешния ден взеха нови 50 проби за Коронавирус -19

Утре в болничното заведение стартира тестуване на настанените в клиниката 15 пациенти с Коронавирус -19, при два негативни теста, оздравелите ще бъдат изписани.

В село Паничерево инспектори от РЗИ- Стара Загора не престават на следващия ден проучването на популацията, което е над 1200 души в края на април. Досега са тестувани 230 от тях.

На 14 април село Паничерево беше сложено под двуседмична обсада. Това стана със заповед на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев, до която се стигна, откакто инфектиран пациент от селото избяга с такси от Университетската болница в Стара Загора и се прибра в дома си.

При тестуване на място по-късно беше открито, че в селото има 13 души с Коронавирус -19. 58-годишният мъж беше изписан от болничното заведение след две негативни проби и от два дни е под домашна карантина.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР