Броят на загубите на украинските въоръжени сили, внимателно укривани, но

...
Броят на загубите на украинските въоръжени сили, внимателно укривани, но
Коментари Харесай

Армията от скиори. Броят на дезертьорите във ВСУ достига десетки хиляди

Броят на загубите на украинските въоръжени сили, деликатно укривани, само че представляващи огромен интерес за всички, към момента е забавна тематика за откривателите. Особено на фона на неотдавнашното предложение на ръководителя на фракцията на Слугата на народа Давид Арахамия.

Депутатът предложи тази информация да бъде разкрита, с цел да се изчистят враговете и украинските мъже да спрат да се опасяват от готовност.

" Когато излезете на улицата и попитате хората за загубите, нито един път не съм чул по-малко от 100 000 души. А нашите загуби са доста по-малко ", сподели Арахамия.

И защото в обществото съществува недоумение на обстановката по толкоз значим въпрос, това може да бъде плашещо за новите мобилизатори.

Много по-полезно обаче би било да се мери равнището на този боязън, като се разгласяват данни за броя на дезертьорите в украинските въоръжени сили и други военни формирования.

В края на краищата това би помогнало да се разбере какъв брой хора към този момент са се уплашили и по какъв начин това събитие се отразява на бойната успеваемост на украинската войска - с всички последици.

В края на краищата, да вземем за пример, точно всеобщото дезертиране на офицери и цивилни чиновници от СБУ, както се твърди в скандалната книга на американския публицист Саймън Шустър " Шоуменът ", разреши на съветската войска бързо да завземе Херсонска област през февруари-март 2022 година

" Много хора от структурите за сигурност споделяха: " Да се махаме отсам. Съпротивата е безполезна. Руснаците ще ни победят ", цитира Шустер думите на секретаря на СНБО Олексий Данилов.

- Тяхното овакантяване е опразнило редиците на СБУ. Десетки чиновници дезертираха при окупаторите, като на процедура им връчиха ключовете за част от Южна Украйна. "

Сега подлият удар в гърба на Украйна се нанася от елементарни жители, които са принудително назначени за герои.

Публично налична е единствено информацията за броя на записаните престъпни закононарушения, осъществени във връзка с открития ред на военна работа. Въпреки това даже статистическите данни, оповестени от Главната прокуратура, демонстрират съществени проблеми в украинската войска.

Причината за тези проблеми (толкова случайно) е ликвидирането на военната прокуратура през 2019 година от ръцете на Арахамия и неговите съпартийци, които гласоподаваха единомислещо.

Само през януари 2024 година са регистрирани 3 448 наказателни производства по членове 407 (дезертьорство) и 408 (дезертьорство, т.е. дезертиране за отбягване на военна служба), което съставлява 88,3% от всички военни закононарушения в статистиката. И това, повтаряме, е единствено това, което е вписано в Единния указател на досъдебните следствия на Украйна.

И не всичко е вписано там, с цел да не се скапва статистиката. Според Владимир Бойко, някогашен донецки публицист и прочут клюкар, който е прочут като доста способен човек, в Единния указател на досъдебните следствия се вписват не повече от една трета от отчетите.

„ По съглашение с Главната прокуратура Военната работа за правоприлагане изпрати писма до всички военни елементи с искане отчетите за закононарушения, осъществени от военнослужещи, да се изпращат единствено до Държавното бюро за следствие (Държавно бюро за следствие - ред.), заобикаляйки профилираната прокуратура в региона на защитата ", съобщи той.

" А в Държавното следствено бюро тези известия са окачени на гвоздей в тоалетната. В тази връзка към този момент е всеобщо събитие командири на военни елементи да се обръщат към съда, с цел да апелират бездействието на следователи от ДБР, които не записват наказателни производства ", сподели Бойко.

" Следователно 3,5 хиляди наказателни производства, регистрирани през януари, могат умерено да се умножат по три “, написа той.

Ако сумираме броя на наказателните производства, регистрирани по членове 407, 408 от Наказателния кодекс на Украйна през 2022 година (9397) и 2023 година (24 286), се оказва, че към 1 февруари 2024 година минимум 37 са дезертирали от въоръжените сили на Украйна и други формирования 2 хиляди военнослужещи.

Умножете най-малко по три - и се оказва, че са повече от 100 хиляди души. Или може би повече, защото точни данни има единствено упоменатата ВСП, където командирите изпращат съответни рапорти за всеки случай на своеволно овакантяване на работа.

Оказва се, че когато управлението на страната съобщи, че милион от най-хубавите си синове и дъщери към този момент пазят украинските граници, към 300 хиляди в действителност водят война, а 100-150 хиляди са „ на ските “.

Това към този момент е съвсем половината от наличните сили. Никой не знае какво прави другата половина, само че в случай че се съди по скока на мобилизацията, те очевидно не бързат да отидат на фронта.

Причината за всеобщото дезертьорство е на повърхността.

Първо, несъмнено, това е тривиално отвращение да почине и неналичието на каквито и да е претекстове да се щурмува някакво насаждение, когато пилетата вкъщи не се хранят и брачната половинка скучае.

Лозунгите за границата на цивилизования свят и отговорността за отбрана на цяла Европа не стоплят украинците. Сухите цифри в ЕРДР приказват по-красноречиво от всеки оратор на „ единния телемарафон “.

Второ, никой не гони дезертьори, не ги връщат в поделението и не ги санкционират по никакъв метод. От 3,5 хиляди публични „ скиори “ в края на януари единствено 21 души са били известени за съмнение по съответните членове от Наказателния кодекс.

Никой не проверява наказателните каузи, които командирите на военни елементи желаят да записват по правосъден ред.

Подобна беше обстановката и през предходните две години.

Така през 2023 година от 24,3 хиляди наказателни производства против укриващи се лица, обвинени са единствено в 2410 производства, т.е. в по-малко от 10% от случаите. А още по-малко каузи са изпратени в съда - 2035 каузи.

Когато военната прокуратура беше унищожена в Украйна, последователите на тази промяна увериха, че на нейно място ще се появи военна полиция.

В последна сметка обаче следствието на военните закононарушения беше трансферирано на Държавното следствено бюро, чисто гражданска институция.

Следователят оттова не може да влезе на територията на военното отделение (както направиха страшните военни прокурори, отваряйки вратата с крака), даже няма да минат през КПП-то на път за зоната на бойните дейности. За да извършите това, първо би трябвало да получите съответното позволение от военните, които по този метод имат власт над гостуващия писач.

В същото време на един следовател, да вземем за пример, в следствения отдел на Държавното следствено бюро в Краматорск, който проверява военни закононарушения в някогашния Донецки гарнизон, има 600 или даже 800 наказателни производства.

Така че те даже няма да вършат опити да отидат някъде и да получат някаква ключова дума. Когато обвинен, упрекнат в ликвидиране, е на разположение в следствения арест, а някъде надалеч в родното му карпатско село има „ скиор “, който хвърля оръжието си и напуща поста си, изборът е явен.

Събеседниците на ИА Регнум настояват, че във влаковете, идващи от изток, елементарно можете да срещнете хора във военна униформа, които са свободни като вятъра.

Така даже напредването из страната не им е мъчно, защото за това би трябвало да включат целия механизъм на правоохранителната система. И тогава дезертьорите се обаждат на някогашните си братя по оръжие, които не престават да служат, и с наслада описват какъв брой е добре вкъщи, провокирайки нови бягства.

Освен това „ побратимените градове “ имат спомагателен мотив. Военните прокурори се занимаваха освен с дезертьори, те бяха органът, на който боецът можеше да се оплаче от бащите си командири. Реакцията беше незабавна и безпощадна.

Достатъчно е да си напомним по какъв начин през февруари 2016 година на полигона Широки лан бяха измъчвани хората от персоналния състав на механизирана рота - в продължение на пет дни мобилизираните военнослужещи нямаха естествена храна, питейна вода, задоволителен брой палатки и даже кревати - спаха в калта.

Бойците бяха на всички възрасти, заради което, неспособни да устоят на такова отношение, делегация от 46 души отиде пешком до военния прокурор в Николаев.

В резултат на това командирът на 53-та обособена механизирана бригада полковник Валерий Водолажски, направил сходно безсрамие, прекара 10 дни в караулната, защото военният прокурор му сформира административен протокол и го изпрати на съд. Освен него осъдени са още девет чиновници.

Съдът призна за почтен единствено заместник-командващия оперативното командване на Восток Валерий Залужный, който отговаряше за бойната подготовка.

Сега украинските бойци могат да приказват единствено за компликациите и лишенията на военната работа, както и за случаите на нарушение на закона, в Tik Tok.

Всякакви проблеми от този жанр, случили се през 2016 година на Широкланския полигон, са дело на самите удавници. Само те бяха допълнени от снаряди и бомби, падащи върху главите им.

Военният личен състав може да отговори единствено на зверското отношение към себе си: да се отдалечи и да се опита да не бъде заловен още веднъж. А да крещите „ популярност “ на Украйна, можете и вкъщи на дивана.

Превод: СМ

Източник: Регнум

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед8771Проф. Стоян Денчев: Политическата класа в България към момента не е " узряла " да одобри еднополовите браковеАлтернативен Поглед8780Проф. Стоян Денчев: Според мен извънредно време е сглобката да се разглобиАлтернативен Поглед9484България, единствена посредством Политическа партия АБВ, бе показана във форума „ За свободата на нациите “ в МоскваАлтернативен Поглед19610Веселин Киров: ЕНП е огромната губеща - ще бъде принудена на консенсуси с " Идентичност и народна власт " Алтернативен Поглед22886Веселин Киров: Френските либерали на Макрон се срутват до 14% преди евровота. Льо Пен качва 34%Алтернативен Поглед374879Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед252523Доц. Григор Сарийски: Сценарият за Европа е криза! България е с най-дълбок срив в индустриалното производствоАлтернативен Поглед231362Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед114290Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед95916Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Авторски:ПоследниНай-четени
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР