Броят на трансферите в професионалния футбол през миналата 2022 година

...
Броят на трансферите в професионалния футбол през миналата 2022 година
Коментари Харесай

Доклад на ФИФА: Английските клубове харчат най-много за трансфери, Франция изнася най-добре

Броят на прехвърлянията в професионалния футбол през предходната 2022 година още веднъж се възвърне след двете години пандемия от КОВИД-19, сочи отчет на ФИФА. През 2022 броят на интернационалните прехвърляния се усили с 11,6% до общо 20 209, а сумите също потеглиха внезапно нагоре, като доближиха 6,5 милиарда $ или с 33,5% повече от 2021 година, въпреки и към момента надалеч от върха от 2019-а - 7,35 милиарда $. Бразилците остават най-продаваните футболисти, само че френските клубове стартират най-добре играчите си, като са прибрали от прехвърляния 740,3 милиона $ (935,3 милиона $ през 2019). 

Английската Висша лига е най-богатият шампионат в света, като клубовете на Острова са похарчили 2,2 милиарда $ за годината, което е нов връх. През 2022 година англичаните са привлекли 6 от 10-е най-скъпи футболисти - Дарвин Нунес и Луис Диас в Ливърпул, Антони и Каземиро в Манчестър Юнайтед, Ерлинг Холанд в Манчестър Сити и Александър ИсаК в Нюкасъл. Останалите в топ 10 са Орелиан Чуамени (от Монако в Реал Мадрид), Матайс де Лихт (от Ювентус в Байерн Мюнхен), Феран Торес (от Манчестър Сити в Барселона) и Рафиня (от Лийдс в Барселона). 

Традиционният отчет на ФИФА удостоверява непрекъснатия напредък на женския футбол, при който има напредък с 19% на интернационалните прехвърляния, като това е двойно нарастване спрямо 2018 година. " Тези цифри отразяват впечатляващата еволюция на спорта, който записва от ден на ден професионални състезателки ", разгласи Емилио Гарсия Силверо, който е юридически шеф на международната централа. 

Войната в Украйна усили пазара на прехвърлянията на футболисти-аматьори, като страната записва 5910 прехвърлянето на дилетанти през 2022 година.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР