Броят на случаите на COVID-19 в целия свят се повиши

...
Броят на случаите на COVID-19 в целия свят се повиши
Коментари Харесай

Светът се отблокира, но над 4,1 млн. души са заразени с коронавирус

Броят на случаите на COVID-19 в целия свят се увеличи над 4,1 милиона , Южна Корея заяви за нов клъстер, произхождащ от региона на нощен клуб в Сеул, Китай оповестява за няколко нови случая в Ухан, оповестяват международните медии.

В Европа, Испания, Италия, Франция и Швейцария облекчават ограниченията си от понеделник. Филмовият фестивал в Кан е едно от последните огромни събития, които би трябвало да бъдат анулирани.

Вече има 4,19 милиона случая на COVID-19 в международен мащаб и 285 100 души са умряли , сочат данни, събрани от университета " Джонс Хопкинс ". Поне 1,4 милиона души са се възстановили .

Съединени американски щати има най-голям брой на случаите - 1,34 милиона и най-голям брой на смъртните случаи - 79 935.
 Европа внимателно се отблокира и навлиза в Обновена
Европа внимателно се отблокира и навлиза в " нова нормалност "

На фона на страховете от втора коронавирусна вълна

Испания има максимален брой случаи в Европа - 224 350, като смъртните случаи са 26 621. Следва я Англия с 224 328 случая и 32 140 умряли, най-високата смъртност в Европа.

Русия претърпя огромен скок в броя на случаите и към този момент в трета в Европа.

В Италия има 219 814 случая и 30 739 смъртни случая. Франция има 177 547 случая и 26 646 смъртни случая. Германия има 172 295 случая и 7 611 смъртни случая.

Бразилия има 163 510 случая и 11 207 смъртни случая. В Турция има 139 771 случая и 3 841 смъртни случая. В Иран има 109 286 случая и 6 685 смъртни случая. Китай, където за първи път се оповестява за болестта в края на предходната година, има 84 010 случая и 4637 смъртни случая.

Ню Йорк към момента е епицентърът на Съединени американски щати с 342 337 случая и 26 878 смъртни случая, съгласно " Ню Йорк Таймс ". Нараства загрижеността за броя на децата в щата , които са наранени от животозастрашаващ синдром , за който се счита, че произтича от COVID-19. Състоянието, наречено " педиатричен мултисистемен инфекциозен синдром ", е умъртвило най-малко три деца. Държавните чиновници проверяват още 85 други евентуални случая, съгласно губернатора Андрю Куомо в неделя.

" Ню Йорк Таймс " заяви, че топ експертът по инфекциозни заболявания доктор Антъни Фаучи предизвестява щатите да не отварят стопанските системи си прекомерно рано .

Според него, несъобразяването и прескачането на ограничения и насоки, издадени от CDC, " освен ще докара до излишно страдалчество и гибел, само че в действителност ще ни попречи в нашия блян да се върнем към нормалност ".
 Коронавирус: В Съединени американски щати пробват да схванат синдром с аневризма и инсулт при деца
Коронавирус: В Съединени американски щати пробват да схванат синдром с аневризма и инсулт при деца

Поразява разнообразни органи, сърдечната функционалност и сърдечните артерии

Висш международен здравен чиновник предизвести, че страните всъщност си затварят очите , с цел да отворят още веднъж своите стопански системи , без да открият мощно следене на контактите, с цел да преодолеят възпроизвеждането на ковид, оповестява АП.

Предупреждението пристигна, когато Франция и Белгия излязоха от обсада, Холандия изпрати децата назад на учебно заведение, а в Съединени американски щати доста щати започнаха да отстраняват бизнес рестриктивните мерки. Заразата може да се завърне съществено без необятно тестване и следене на контактите на инфектираните хора.

Страховете от скокове на зараза в страни, които са разхлабили ограниченията, се сбъднаха през последните дни в Германия , където нови групи бяха свързани с три кланици; в Ухан, китайския град, където стартира кризата; и в Южна Корея, където 85 нови случая бяха свързани с нощни клубове, които се отвориха още веднъж след облекчение на антивирусните ограничения.

Един от ръководителите на СЗО доктор Майкъл Райън съобщи, че постоянните ограничения за следене на контакти , признати от Германия и Южна Корея, дават вяра, че тези страни могат да открият и да спрат вирусоноцителни групи, преди да излязат отвън надзор.

 Коронавирус: Тревожно повишаване на предаването на болестта в Германия
Коронавирус: Тревожно повишаване на предаването на болестта в Германия

Един инфектиран заразява повече от един човек

Но той добави, че други страни, които излизат от обсада не са почнали дейно следене на контакти , не могат да наложат карантина на инфектирани и да спрат разпространяването на вируса. Коронавирусът може да се популяризира преди хората да се разболеят, което значи, че би трябвало да се работи бързо, разяснява Райън, само че отхвърля да назове съответни страни.

" Да затвориш очите си и да се опиташ да шофираш на сляпо е неуместно уравнение , от това, което видях. И в действителност съм обезпокоен, че някои страни се приготвят за съществено сляпо шофиране през идващите няколко месеца ", добавя той.

Междувременно Apple, Гугъл, някои американски щати и европейски страни създават приложения за следене на контакти , които демонстрират дали някой е общувал със инфектиран човек.

Но технологията не измества човешката активност. Масачузетс образова повече от 1000 души, проследяващи контакти, подпомагани от програмен продукт. В най-тежко засегнатия щат на Съединени американски щати, Ню Йорк, започнаха онлайн образование в понеделник.
 Нетаняху предлага
Нетаняху предлага " микрочипиране " на децата в Израел

Бибкащ датчик, когато се приближат към други хора

Ново изследване показва, че умрелите в Ню Йорк от ковид може да са хиляди повече от публично оповестеното .

Друг нов отчет за CDC демонстрира какъв брой мъчно и времеемко е следенето на случаите . Анализът на напъните на Калифорния в първите дни на епидемията в Съединени американски щати откри, че контактите на пасажери от Китай и Иран употребяват близо 1700 часа време на локалните управляващи без да съумеят да спрат вируса да влезе в щата.

Разхлабвайки блокадата на страната си, немските управляващи показаха характерно равнище на болест , което би могло да докара до наново налагане на ограничавания .

С частичното отваряне в понеделник във Франция, някои метро-станции в Париж се извършиха с хора , само че прословутите тапи в града отсъстваха. Половината магазини на Шанз-Елизе бяха отворени.

 СЗО има 8 съществени претенденти за ваксина
СЗО има 8 съществени претенденти за ваксина

7,4 милиарда евро са обещани преди седмица от водачи от 40 държави
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР