Броят на регистрираните случаи на коронавирус в световен мащаб намалява

...
Броят на регистрираните случаи на коронавирус в световен мащаб намалява
Коментари Харесай

СЗО: Случаите на COVID-19 и смъртните случаи продължават да намаляват в световен мащаб

Броят на записаните случаи на ковид в международен мащаб понижава за втора поредна седмица, а доказаните смъртни случаи от COVID-19 също са намалели през предходната седмица, сочи отчет на Световната здравна организация (СЗО), съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31236
В последния си отчет за пандемията СЗО показва, че са регистрирани 9 милиона случая, което съставлява спад от 16 % на седмична база, и над 26 000 нови смъртни случая от COVID-19. Здравната организация на Организация на обединените нации съобщи, че доказаните инфекции с ковид са намалели във всички райони на света.

Въпреки това институцията предизвести, че обявените цифри са свързани със забележителна неустановеност, защото доста страни са спрели необятно публикуваното тестване за ковид, което значи, че доста случаи евентуално не са открити.

СЗО заяви, че наблюдава и разновидността Омикрон, който съставлява рекомбинация на две версии: BA.1 и BA.2, който за първи път беше открит във Англия през януари. СЗО съобщи, че съгласно първичните оценки рекомбинираният Омикрон може да е с към 10 % по-заразен от предходните разновидности, само че са нужни спомагателни доказателства.

Агенцията продължава да предизвестява страните да не изоставят прекомерно бързо ограниченията против COVID-19 и предвижда, че бъдещите разновидности могат да се разпространят елементарно, в случай че системите за наблюдаване и тестване бъдат изоставени.

Миналата седмица Англия заяви, че COVID-19 е достигнал рекордни равнища в страната, като съгласно държавната статистика към 1 на 13 души е бил инфектиран. Тези данни се появиха в същия ден, в който английското държавно управление се отхвърли от програмата си за гратис тестване.

Междувременно тази седмица китайските управляващи организираха още всеобщи проби в Шанхай, който остава блокиран след следващия скок на инфектираните - в града са регистрирани повече от 90 000 нови случая, само че няма смъртни случаи.

Въпреки възходящото публично неодобрение и опасенията за икономическите последствия, Китай декларира, че се придържа към твърдия си метод на " нулева приемливост ", който постанова блокиране на пространствата, всеобщо тестване и наложителна изолираност на всички хипотетични случаи и близки контакти.

Вследствие на вдигналия се измежду общественността звук управляващите в Шанхай през днешния ден обявиха, че ще разрешат най-малко един от родителите да остава с детето или децата си, инфектирани с ковид, правейки изключение от политиката за уединяване на всички, чиито проби са позитивни.

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР