Броят на подобни погребения надхвърля хиляда. Това съобщава вестник The

...
Броят на подобни погребения надхвърля хиляда. Това съобщава вестник The
Коментари Харесай

Повече от хиляда мигранти, загинали на път за Европа, са погребани в безименни гробове

Броят на сходни погребения надвишава хиляда. Това оповестява вестник The Guardian, чиито публицисти, дружно с представители на Международния комитет на Червения кръст (МКЧК), организации с нестопанска цел, патолози, други експерти и публицисти, за първи път събраха всички данни за това какъв брой хора са починали по пътя през последното десетилетие мигранти и бежанци към Европа, чиито имена остават незнайни.

Журналистите са пресметнали, че за 10 години повече от 29 хиляди мигранти и бежанци са починали по пътя си към европейските страни.
До момента не са разпознати телата на минимум 2162 души. Някои от тях остават в моргите, съхраняват се в съответните пространства на погребалните бюра, някои просто се слагат в контейнери за морски превоз.

Журналисти и специалисти посетиха 24 гробища в разнообразни европейски страни и откриха там 1015 немаркирани гроба. На някои гробове има камъни или бетонни плочи с надпис да вземем за пример „ Мистър Х ” или просто „ NN ”, някъде написа „ Лодка с мигранти №4 25.09.2022...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР