Броят на пътуващите с междуградските автобуси намалява, а причината е

...
Броят на пътуващите с междуградските автобуси намалява, а причината е
Коментари Харесай

Все по-малко хора пътуват с междуградските автобуси

Броят на пътуващите с междуградските рейсове понижава, а повода е разпространяването на ковид. Това съобщи изпълнителният шеф на Централна Автогара-София Иван Мирославов пред " Фокус ". По думите му още при започване на месеца е издадена заповед всички чиновници да употребяват препарати за стерилизация и да засилят хигиената на автогарата. Отделно от това компанията, която почиства автогарата, дезинфекцира в допълнение 4 пъти на ден постройката, с цел да не се усили разпространяването на болестта. " Хигиената и ограниченията против вируса в рейсовете остават отговорност на компаниите за транспорт ", съобщи Мирославов.

" Освен нашите чиновници на касите, на бариерите и тези, които обслужват терминала, няма по какъв начин ние да наложим отговорности за стерилизация на рейсовете, които идват. Но компаниите превозвачи, доколкото знам, се стараят да обработват рейсовете с препарати, когато потеглят от техните автогари. Дали всички взимат тези ограничения няма по какъв начин да се знае ", разяснява още той.

По три пъти на ден се дезинфекцира и Централна гара-София. А БДЖ дезинфекцира настрана и вагоните на влаковете. " Ръководството на БДЖ предприе незабавна мярка за набиране на спомагателни количества алкохол. Абсолютно всички вагони се обработват най-малко един път дневно. В момента се дават ръкавици и маски за пътуващия личен състав ", съобщи пред БТВ Пламен Митев, отдел " Експлоатация, ремонт и обслужване в БДЖ-ПП ".

БДЖ анулира 11 пътнически влака, не доближават локомотиви

Безсилно да се оправи с дефицита на локомотиви, управлението на " БДЖ-Пътнически транспорти " анулира през вчерашния ден изцяло 11 влака, а други 4 - в обособени сектори от маршрута им, съобщи economic.bg. Първи е " изпаднал " пътническият трен (ПВ) № 18201, заминаващ по разписание в 05:15 ч от Пещера за Пловдив, " заради проблеми с обезпечаването на дизелов мотрисен трен " (ДМВ). Естествено, отпадна и противоположният трен, заминаващ в 06.45 ч от Пловдив за Пещера, по същата причина. Пътниците им бяха транспортирани с рейсове. Други, отпаднали влакове са по направленията Пещера - Стамболийски, Мездра - София, София - Враца. Така ще е очевидно и през идващите месеци, защото всичките публични поръчки на " БДЖ-Пътнически транспорти " към този момент се провалиха - както за наемане на локомотиви, по този начин и за доставка на нови машини и мотриси, а също и за закупуване нови и използвани вагони.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР