Броят на новорегистрираните случаи на Covid-19 в Япония в сряда

...
Броят на новорегистрираните случаи на Covid-19 в Япония в сряда
Коментари Харесай

Случаите на Covid-19 в Япония надхвърлиха за пръв път 8000 на ден



Броят на новорегистрираните случаи на Covid-19 в Япония в сряда надвиши 8000 за първи път от началото на Covid пандемията, което провокира спомагателни опасения в страната-домакин на Олимпийските игри.

Докато министър-председателят Йошихиде Суга отхвърли да се мисли за анулация на Олимпийските игри, държавното управление обмисля да сложи под изключително състояние районите към региона на Токио - Чиба, Сайтама и Канагава.

Токио, който се намира до 22-ри август в четвъртото си изключително състояние, записва повече от 3000 нови случая на Covid-19 през последното денонощие, като техният брой продължава да чупи върхове за втори следващ ден.

В същото време Русия пък регистрира през последните 24 часа съвсем рекордните 798 смъртни случая, свързани с ковид, с което техният сбор от началото на пандемията доближи 156 178.

За последното денонощие в страната са регистрирани 22 420 нови случая на ковид, което е най-малката численост от 30 юни, като общият брой на случаите от началото на пандемията доближи 6 195 232.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР