Броят на новите случаи на заразяване с коронавирус в Израел

...
Броят на новите случаи на заразяване с коронавирус в Израел
Коментари Харесай

В разгара на третата вълна: Броят на заразените в Израел остава много висок

Броят на новите случаи на заразяване с ковид в Израел остава доста висок. За последното денонощие са регистрирани нови 9172 случая, демонстрират данните на израелското министерство на опазването на здравето, представени от ДПА, заяви Българска телеграфна агенция.

Днешният ден е четвъртият следващ, в който броят на новите случаи надвишава 9000; по-големи стойности на този индикатор от днешните са регистрирани до момента пет пъти. В понеделник беше подложен черен връх от началото на пандемията с 9710 нови случая на заразяване. За съпоставяне Германия - която е с девет пъти по-голямо население от израелското, наброяващо над 9 милиона души - регистрира 22 368 нови случая на заразяване за последното денонощие.

Израел се намира в разгара на трета вълна на болестта. От седмица е в действие двуседмичен корав локдаун, включващ ограничение на свободата на придвижване. Хората имат право да се отдалечават най-вече на 1 километър от вкъщи си. Ръководителят на израелския действен щаб за битка с ковид Нахман Аш към този момент разгласи продължение на националната карантина с още седмица. Експерти чакат имунизационната акция, която стартира преди съвсем месец, скоро да даде резултат. Досега в Израел е сложена първа доза от имунизациите на малко над 2 милиона души.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР