Броят на мигрантите, приети в Австралия тази година, е най-ниският

...
Броят на мигрантите, приети в Австралия тази година, е най-ниският
Коментари Харесай

Австралия се похвали с най-малко новоприети имигранти от 10 години

Броят на мигрантите, признати в Австралия тази година, е най-ниският от 10 години вследствие на драконовските ограничения, които позволяват в страната единствено най-хубавите претенденти, съобщи Франс прес, като се базира на държавното управление.
Броят на позволените имигрантите с непрекъсната виза е понижен на 162 000 души от 20 000 през 2017 година, съобщи австралийският министър на вътрешните работи Питър Дътън. Намалял е също броят на визите, издадени на квалифицирани експерти, и фамилните визи.
Това са най-малките цифри от 10 години и те се изясняват с по-строгите процедури за оценяване на претендентите, означи Дътън, предава Българска телеграфна агенция.
"Уверяваме се, че хората, които идват, с цел да станат част от нашето австралийско семейство, идват да работят, а не да живеят от обществени помощи ", сподели министърът пред публицисти.
"Ако има солидна имиграционна стратегия като нашата, и е несъмнено, че влизащите в страната идват по тази стратегия, че ще бъдат продуктивни, че ще работят хубавичко, че няма да живеят на гърба на обществото, ще има стопански изгоди ", акцентира Дътън.
Имиграцията е сензитивна тематика в Австралия - някои от жителите й споделят, че се опасяват за работното си място и че градовете са пренаселени, отбелязва Франс прес.
Лейбъристката съпротива приветства спада в броя на имигрантите, само че съобщи, че десноцентристкото държавно управление би трябвало да направи повече за стотиците нелегално пристигнали мигранти, които се намират в центрове за задържане на острови край Австралия.
Австралия редовно отхвърля достъп на кораби с незаконни мигранти. Онези, които съумеят някак да се доберат, са изпращани в отдалечени лагери за задържане в Тихия океан. Дори да се реши, че молбата им за леговище е основателна, те не са допускани на австралийска територия.
Правозащитниците, както и Организация на обединените нации, разкритикуваха остро тази богата страна, която обръща тил на хора в уязвимо състояние, само че Канбера е удовлетворена от резултатната си политика за обезсърчаване на противозаконните мигранти, отбелязва Франс прес.
Дътън посочи нуждата от битка с трафикантите и означи, че строгата политика е дала опция на Австралия да приема претенденти за леговище легално.
"Миналата година приехме най-големия броя бежанци от десетилетия. Това бе допустимо с помощта на сигурността на границите ни ", акцентира той.
В интервала 2016-2017 година от австралийската стратегия за филантропичен банкет, която не включва непрекъснатите имигранти, са се възползвали близо 22 000 души.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР