Броят на лицата, арестувани във връзка с разрушените при земетресенията

...
Броят на лицата, арестувани във връзка с разрушените при земетресенията
Коментари Харесай

Близо 200 арестувани във връзка с разрушените при земетресенията сгради в Турция

Броят на лицата, задържани по отношение на разрушените при земетресенията здания в Турция, набъбна на 188 души, оповестява Анадолската организация, представена от Българска телеграфна агенция.

В рамките на водените от управляващите следствия са открити общо 626 обвинени. Наред с задържаните 188 лица има и 218 обвинени, по отношение на които са приложени ограничения за правосъден надзор. 

Прокуратурите не престават също и следствията за осъществените в региона на земетресенията обири. В този подтекст са открити 306 обвинени в 379 случая. Съдиите са арестували 197 души, а за 37 души е предписан правосъден надзор.

По-рано през днешния ден министърът на правораздаването Бекир Боздаг заяви, че по отношение на разрушените здания са подхванати правни дейности против 612 обвинени, а заповеди за арест са издадени за 184 лица, от които 79 са реализатори, 74 - надзорници, 13 - притежатели на здания и 18 са лица, направили градивни промени по постройката.

Над 170 хиляди здания се сринаха радикално или бяха съществено развалени при земетресенията на 6 февруари с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер, предизвикали гибелта на десетки хиляди хора в Южна Турция и Северна Сирия. 

Експертите настояват, че доста от срутените постройки са били построени с некачествени материали и способи, неотговарящи на държавните стандарти. Опозиционни партии упрекнаха държавното управление на президента Реджеп Тайип Ердоган, че не е съумяло да наложи строителните разпореждания.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР