Броят на жертвите от опустошителното земетресение от 7,8 по Рихтер,

...
Броят на жертвите от опустошителното земетресение от 7,8 по Рихтер,
Коментари Харесай

Над 11 700 са вече жертвите в Турция и Сирия. Стотици хиляди са останали без дом

Броят на жертвите от опустошителното земетресение от 7,8 по Рихтер, което в понеделник сутринта разклати Турция и Сирия към този момент надвишава 11 700 души. Жертвите в Турция доближиха 9057, а в Сирия отдолу под руините бяха извадени 2662 тела. Ранените в двете страни са над 55 000 души. Това демонстрират данни, предоставени от управляващите на двете страни и " Белите каски ", които се грижат за сирийските опозиционни зони, предава ABC.  

Над 6200 здания са изцяло разрушени в Турция, а към 380 000 души са останали без домове и в този момент са настанени в приюти, хотели, търговски центрове и места за поклонение. Спасителните интервенции не престават и на фона на голямата покруса в потърпевшите градове, новината за всеки оживял, дете или възрастен, идва като лъч светлина. 

А вторичните земетресения не стопират. От Агенцията за ръководство на бедствия и изключителни обстановки (AFAD) към министерството на вътрешните работи на Турция показват, че след първото земетресение са регистрирани още към 700 нови труса, като най-големият е с магнитуд 7,6 по Рихтер с епицентър в Елбистан. Десет са турските провинции, наранени от труса - Кахраманмарас, Газиантеп, Шанлиурфа, Диарбекир, Адана, Адияман, Османие, Хатай, Килис, Малатия и Елазиг. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР