Броят на жертвите на последните наводнения и свлачища в застрашените

...
Броят на жертвите на последните наводнения и свлачища в застрашените
Коментари Харесай

Расте броят на жертвите на наводненията във Филипините

Броят на жертвите на последните наводнения и свлачища в застрашените от бедствия Филипини набъбна до 51 души, оповестиха публични лица в понеделник, до момента в който управляващите раздават хранителни пакети на най-засегнатите общности.
Според националната организация по бедствията, броят на починалите може да нарасне още повече, защото спасителите търсят 19 души, които са в неопределеност повече от седмица след проливните дъждове в централните и южните региони по време на коледните празници, осведоми Нова тв.
Лошото време настъпи в миг, когато католическата страна с население от 110 млн. души се приготвяше за дългата коледна почивка. Повече от 270 000 души трябваше да потърсят незабавен заслон, защото проливните дъждове заляха селските села, повредиха или унищожиха повече от 4500 къщи и унищожиха над 7000 хектара посеви.
Вместо да честват с околните си, хиляди фамилии се оказаха принудени да разчистват жилищата и магазините си, откакто водите се уталожиха. Най-много жертви има в провинция Мисамис Оксидентал, в южната част на остров Минданао, където 19 души са починали от удавяне или провокирани от дъжда свлачища.
Филипините се подреждат измежду най-уязвимите народи във връзка с последствията от изменението на климата, а учените предизвестяват, че бурите стават все по-мощни със стоплянето на планетата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР