Броят на жертвите на наводненията и свлачищата в Югоизточна Бразилия

...
Броят на жертвите на наводненията и свлачищата в Югоизточна Бразилия
Коментари Харесай

40 жертви на наводненията в Бразилия, Лула да Силва разгледа от хеликоптер щетите

Броят на жертвите на наводненията и свлачищата в Югоизточна Бразилия набъбна през днешния ден до 40 души, сочат публични данни, представени от Ройтерс.

 Снимка: AP/БТА

По време на аудиенция в тежко потърпевши от наводнения и свлачища региони бразилският президент Луиз Инасио Лула да Силва сподели, че не трябва повече да се строи в региони, изложени на риск от свлачища и от огромни наводнения, и даде обещание да се заеме с решаването на проблемите с жилищата, прибавя Българска телеграфна агенция.

 Снимка: AP/БТА

Властите в щата Сао Пауло споделиха през днешния ден, че са разкрили още четири жертви, с изключение на тези 36, за които се съобщаваше през вчерашния ден. Местните управляващи чакат се още жертви, защото близо 30 души към момента са в неопределеност.

Вижте всички фотоси

Лула да Силва прегледа от хеликоптер вредите в крайбрежния град Сао Себастиао дружно с министри от кабинета си, след което се срещна там с локални чиновници.

 Снимка: AP/БТА

Президентът даде обещание да помогне за възобновяване на града с население от към 91 000 души. Той даде обещание, че нови жилища ще бъдат издигнати на по-безопасни места и в това време съобщи, че държавното управление би трябвало да работи за възобновяване на основни инфраструктурни уреди, като да вземем за пример пътища, които също са били наранени от свлачищата и наводненията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР