Броят на гладуващите вероятно ще нарасне в повече от 20

...
Броят на гладуващите вероятно ще нарасне в повече от 20
Коментари Харесай

Доклад на ООН: Над 30 милиона души са застрашени от глад

Броят на гладуващите евентуално ще нарасне допълнително от 20 страни през идващите няколко месеца, предизвести Организация на обединените нации.
Семействата в и Южен Судан към този момент са в плен на глада, се споделя в отчет за горещите точки на глада, оповестен от Агенцията по издръжка и земеделие (FAO) и Световната стратегия за храните (WFP), оповестява „ Гардиън “.
 12,4 милиона души в Сирия се борят да намерят храна 12,4 милиона души в Сирия се борят да намерят храна
Рекордните 12,4 милиона души в раздраната от войната Сирия се борят да намерят задоволително храна, заяви организацията на Организация на обединените нации за храните, к...
Приблизително 34 милиона души се борят с изключителни равнища на изострен апетит, известни като IPC (Integrated Food Security Phase Classification) 4, което значи, че те са „ на крачка от глада “.
Острият апетит се движи от спорове, климатични шокове и пандемията от , а на някои места и от нашествия на пустинни скакалци.
„ Размерът на страданието е обезпокоителен “, сподели генералният шеф на ФАО Ку Дунгиу. „ Задължение на всички ни е да действаме в този момент и то да действаме бързо, с цел да спасим животи, да запазим поминъка на хората и да предотвратим най-лошата обстановка. “
Северна Нигерия, Йемен и Южен Судан оглавяват листата на местата, изправени пред „ пагубни “ равнища на изострен апетит, оповестиха организациите. Повечето горещи точки, разпознати в отчета, са в Африка, само че някои са в други райони, от Афганистан в Азия, Сирия и Ливан в Близкия изток до Хаити в Латинска Америка и Карибите.
„ В доста райони сезонът на засаждане преди малко е почнал или следва да стартира “, сподели Ку. „ Трябва да работим против часовника и да не се отхвърляме от опцията за отбрана, стабилизиране и даже вероятно нарастване на локалното произвеждане на храни. “
 Нобеловият лауреат за мир 2020: Все още има хора, които си лягат гладни (ВИДЕО) Нобеловият лауреат за мир 2020: Все още има хора, които си лягат гладни (ВИДЕО)
" До деня, в който се откри ваксина, храната е най-хубавата ваксина против ковид " е мотото, под което неуморно се трудят доброволц...
" Свидетели сме на злополука, която се разпростира пред очите ни ", сподели изпълнителният шеф на WFP Дейвид Бийзли. „ Гладът, воден от спорове и подхранван от климатични шокове и пандемията от Covid-19, чука на вратата на милиони фамилии. “
Три неща са нужни, с цел да се предотврати „ милиони да умрат от апетит “, сподели той - прекъсване на войните, повишен достъп до уязвими общности и увеличение на даренията.
По-рано този месец FAO и WFP приканиха за 5,5 милиарда $ за попречване на глада посредством филантропична хранителна помощ, пари и незабавни интервенции за прехранване.
Според отчета Латинска Америка е най-силно наранена от икономическия спад и ще се възвърне най-бавно, до момента в който в Близкия изток Йемен, Сирия и Ливан са съществено наранени от бързата обезценка на валутата и растящата инфлация.
Над 7 милиона души в Южен Судан се чака да се сблъскат с спешни равнища на остра продоволствена неустановеност през интервала от април до юли, се показва в отчета, а над 16 милиона йеменци се чака да се сблъскат с високи равнища на остра хранителна неустановеност до юни, нарастване от 3 милиона от края на предходната година. Други страни, избрани като най-тежките горещи точки на апетит, са Буркина Фасо, Афганистан, Демократична република Конго, Етиопия, Хаити, Судан и Сирия.
 Ливан - икономическа рецесия, апетит и закононарушения Ливан - икономическа рецесия, апетит и закононарушения
Ливан е заседнал в икономическа рецесия, белязана от внезапен спад на валутата и галопираща инфлация. Всички тези фактори оставиха съвсем поло...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР