Бронзовият олимпийски медал на щангиста Валентин Христов за Азербайджан, спечелен

...
Бронзовият олимпийски медал на щангиста Валентин Христов за Азербайджан, спечелен
Коментари Харесай

Медал за Добрич от Олимпиадата в Лондон 2012

Бронзовият олимпийски орден на щангиста Валентин Христов за Азербайджан, извоюван на Олимпиадата в Лондон през 2012 година, ще бъде лишен, научават първи читателите на BGtourism.BG .
Международната федерация по повдигане на тежести нощес разгласи имената на петима състезатели, които са уличени, че са употребили неразрешени субстанции. Сред тях е българинът, който по това време носи оценки за някогашната съветска република. В неговата урина е открит анабола дехидрохлорометилтестостерон.
„ IWF оповестява, че вследствие на програмата за нов разбор на Международния олимпийски комитет по отношение на Олимпийските игри в Лондон през 2012 година, пробите от урина от петима спортисти са върнали неподходящи аналитични заключения “, оповестяват от интернационалната централа и показват имената на състезателите и неразрешените субстанции, с които са уловени. Предстои продължителна процедура по допинг абсурда и отнемането на оценките.

 Валентин Христов бе хващан на два пъти с допинг – през 2013 и 2015 година. Неговият резултат от Лондон 2012 година бе негативен. Валентин попадна измежду 265-те спортисти от целия свят, взели участие на олимпиадата през 2012 година, които Международният олимпийски комитет и Международната антидопингова организация взе решение да тества още веднъж. От тези 265 души, 23-ма са с позитивен резултат за допинг, заяви преди две години английската телевизия Би Би Си. Още 30 позитивни проби има на спортисти, състезавали се в Пекин 2008.
Бронзовото отличие на Валентин от Лондон в този момент ще отиде в ръцете на играч на треньор от Добрич. На Игрите в английската столица ментор на националите на Виетнам бе Диян Дейков. Родният ни експерт изведе до четвърто място собствен ученик, който в този момент публично ще бъде трети от Олимпиадата през 2012 година


Националите на Виетнам се подготвяха в Добрич, като в навечерието на Игрите бяха подложени на неочаквани инспекции от допинг ченгета.
 Тренировките на националите през 2012 година в Добрич
„ Указахме цялостно подпомагане и със успокоение чакаме резултатите от допинг контрола. Преди виетнамците да дойдат в Добрич дадохме прецизен адрес, с цел да може да ни ревизират по всяко време”, съобщи преди 6 години българският треньор.

 В навечерието на Коледа в този момент той е един от най-щастливите наставници, защото за първи път в неговата кариера доближава до орден от най-големия състезателен конгрес.

 „ След 6 години справедливостта спечелва. Много се веселя, че нечовешкият ни труд, който положихме, беше заплатен. Поздравления за състезателя ми Томи и виетнамската федерация. Те са доста щастливи от новината “, съобщи Диян Дейков. През 2004 година на Игрите в Атина Дейков води националите на Албания, а през 2012 година бе отпред на Виетнам. Бил е част от националния отбор на България на огромни шампионати.


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР