Бронзовият медалист от последните две световни първенства по баскетбол при

...
Бронзовият медалист от последните две световни първенства по баскетбол при
Коментари Харесай

Франция се класира за Световното първенство по баскетбол през 2023 година

Бронзовият медалист от последните две международни шампионати по баскетбол при мъжете Франция си подсигурява мястото на идващия шампионат на планетата през 2023 година, откакто нощес победиха вкъщи с 92:56 вкъщи състава на Босна и Херцеговина.

С триумфа " петлите " си подсигуряваха едно от първите три места в тази група К, които дават виза за шампионата в Индонезия, Филипините и Япония.

Вчера вечерта в спортната зала в По домакините изрично надиграха състава на Босна и Херцеговина, като в основата на триумфа беше 18-годишният Виктор Уембаняма.

Френският център записа едвам втория си дуел за националния тим, само че все пак показва за какво е спряган за първи избор в драфта на НБА през 2023 година. Той осъществя 19 точки за успеха и стана най-резултатен в отбора на " петлите ", които пък взеха реванш за загубата си в Сараево след продължения през месец август.

По този метод Франция е водач в подреждането в група К с 18 точки, колкото има и състава на Литва, който също си подсигурява място на Мондиала Индонезия, Филипините и Япония през 2023 година.

В борбата за последната трета квота пък са въвлечени отборите на Черна гора, Босна и Херцеговина и Унгария, като черногорците са с актив от 16 пункта, до момента в който другите два тима са с по 15.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР