Британците не са особено оптимистично настроени за бъдещето си. Увереността

...
Британците не са особено оптимистично настроени за бъдещето си. Увереността
Коментари Харесай

Хамънд и BoE сринаха вярата на британците в светлото бъдеще

Британците не са изключително оптимистично настроени за бъдещето си. Увереността на семействата през ноември се срина до най-ниското си равнище от юни 2016 година, тъкмо след референдума за излизане от Англия, предава Bloomberg.

YouGov и Centre for Economics and Business Research обявиха, че и осемте критерия, които сформират показателя, са се сринали.

Оценката на семействата за финансовата им обстановка е на най-ниско равнище от януари 2014 година, а тази за цената на жилищата им през 12 месеца понижа най-рязко от година насам след решението на BoE да усили лихвите.

Докладът идва дни, откакто формалните данни подчертаха значимостта на потребителските разноски за английската стопанска система. Вчера министърът на финансите Филип Хамънд понижи прогнозата поради бавния растеж на продуктивността.

Предупрежденията идват тъкмо преди извънредно значимото за търговците коледно извършване на покупки. Миналата седмица данните демонстрираха, че за първи път от над четири години през октомври продажбите са паднали по отношение на предишен интервал. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР