Британското разузнаване твърди, че големите атаки срещу руския флот, кулминирали

...
Британското разузнаване твърди, че големите атаки срещу руския флот, кулминирали
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Украйна разкъса руската морска блокада

Британското разузнаване твърди, че огромните офанзиви против съветския флот, кулминирали с унищожаването на щаба на 20 и 22 септември, са били доста по-разрушителни и координирани от до момента в тази война.

 

Според английски военни специалисти физическите загуби на съветския Черноморски флот са " съвсем сигурно съществени, само че локализирани “. Тоест съветският флот към момента е в положение да патрулира по съветското крайбрежие и да обстрелва Украйна с ракети.

 

" Въпреки това е евентуално способността му да продължи по-широки районни патрули за сигурност и да реализира фактическа обсада на украинските пристанища ще бъде понижена “, споделят британците.

 

Отбелязва се, че в този момент Русия има проблеми със отбраната на значимите си уреди в пристанищата и осъществяването на планов ремонт на корабите.

" Динамична, дълбока ударна борба е в ход в Черно море. Това евентуално ще принуди Русия да работи реактивно, демонстрирайки, че украинската войска може да подкопае символичната и стратегическа мощност на Кремъл, съсредоточена в незаледеното пристанище на окупирания Севастопол “, споделят от английското разузнаване.

 

През последните месеци руснаците имаха съществени проблеми с флота. Така в нощта на 13 септември ракетен удар по кораборемонтния цех в Севастопол на процедура унищожи съветския огромен десантен транспортен съд " Минск “ и подводницата " Ростов на Дон “. И това надалеч не бяха първите загуби на съветски кораби в тази война.

 

Предполага се, че не по-малко значимо е нападението против щаба на съветския Черноморски флот в Севастопол на 22 септември. Според украинското разузнаване командирът на флота и няколко висши офицери са били убити по време на този удар.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР