Британското правителството обмисля еднократно плащане в размер на 500 британски

...
Британското правителството обмисля еднократно плащане в размер на 500 британски
Коментари Харесай

А у нас кога: Дават по 500 лири на британците с положителен тест за К-19

Британското държавното управление обмисля еднократно заплащане в размер на 500 английски лири, с цел да накара тези, които имат позитивни проби за ковид, да се изолират у дома и да не излизат на улицата.

Решението е отговор на продължаващото повишаване на броя на смъртните случаи и на инфектираните с Covid-19.

Планът е зародил, откакто анкета на английския кабинет е посочила, че едвам 17% от хората със признаци отиват да се тестват заради боязън, че позитивен резултат ще заплаши работните им места и финансовото им положение, оповестява The Guardian, цитирайки изминал в медийното пространство политически документ, съобщи БНР.

Въпреки че Обединеното кралство е изправено пред епидемиологична обстановка която е най-малко толкоз неприятна, колкото през предишния март, данните за подвижност демонстрират, че британците не престават да се движат макар рестриктивните мерки.

Плащането на хората за самоизолация може да коства на държавното управление до 453 милиона английски лири на седмица, което е 12 пъти повече от цената на сегашните помощни схеми за заплащане, се споделя още в документа, представен от The Guardian. Правителството също по този начин желае да овласти полицията да наблюдава нарушителите на карантината, като дава статистически данни от опазването на здравето.

През предишния септември държавното управление вкара 500 паунда за прехрана на тези, които ще изгубят приходи, откакто им бъде подредено да се карантинират. Схемата е налична единствено за работещите, при компенсации, при ниски приходи или при хора, изправени пред вероятността за финансови усложнения заради самоизолация. Опозиционната Лейбъристка партия обаче твърди, че три четвърти от заявките за сходни заплащания са били отхвърлени сред месеците октомври и декември.

Новото предложение, което се преглежда от английските министри, ще включва всеки в страната, който има позитивен тест за Covid-19.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР