Британското правителство трябва да ускори усилията си за създаване на

...
Британското правителство трябва да ускори усилията си за създаване на
Коментари Харесай

Забавянето на зеления преход във Великобритания застрашава 660 хил. работни места

Британското държавно управление би трябвало да форсира напъните си за основаване на така наречен „ зелени работни “ в случай че желае да реализира задачата си от 2 млн. нови позиции до 2030 година Това се споделя в отчет на консултантската компания PwC, представен от Би Би Си.

По данните на PwC работните места, свързани със зелената стопанска система, са представлявали едвам 1,2% от всички разгласи за работа от началото на годината до месец юли. Това се равнява на 124 600 нови работни места.

Увеличаването на работните места в бранша е част от проекта на Лондон за „ зелена индустриална гражданска война “. През ноември предходната година държавното управление разгласи, че ще похарчи 4 милиарда паунда за основаването на 2 млн. нови зелени работни места до 2030 година Завършилата преди няколко седмици конференция на Организация на обединените нации за климата COP26 още веднъж изведе това заричане на напред във времето.

Съществуват обаче и доста опасения, че този преход места крие опасности, защото той ще се отрази на традиционните работни места, изключително в промишленостите с по-голям въглероден отпечатък. Британският конгрес на профсъюзите (TUC) предизвести през септември, че 660 хиляди работни места ще бъдат застрашени, в случай че Обединеното кралство не реализира задачата си за въглеродна индиферентност толкоз бързо, колкото други народи.

Под „ зелени работни места “ се схващат тези позиции, които непосредствено способстват за битката с климатичните промени, въпреки че доста специалисти считат, че в категорията би трябвало да влизат и тези функции, които поддържат тези упоритости непряко. Сред работните места с директен принос за битката с климатичните промени влизат нисковъглеродно земеделие, отопление без излъчвания и поддръжка на вятърни турбини. В своето прочуване от PWC показват, че работните места, които поддържат зелената стопанска система непряко, също би трябвало да бъдат считани за зелени.

„ Работните места стават по-зелени и това е мотив за оптимизъм, само че са нужни повече доказателства за разпределението на тези благоприятни условия. Ако бъдат оставени без контрол, зелените работни места ще се разраснат на най-плодородните места, само че може би не там, където са най-нужни “, разяснява Кевин Елис, ръководител на PwC UK.

„ Предприемайки дейности в този момент ние имаме огромна опция да ребалансираме стопанската система и да подсигуряваме заслужено разпространяване “, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР