Британското правителство се върна към идеята за изграждане на нова

...
Британското правителство се върна към идеята за изграждане на нова
Коментари Харесай

Великобритания преосмисля проекти за атомни електроцентрали

Британското държавно управление се върна към концепцията за създаване на нова атомна електроцентрала, с цел да понижи зависимостта от доставките на горива. Това става на фона на проектите на Лондон за реализиране на нулеви излъчвания на парникови газове от антропогенен генезис до 2050 година, заяви вестник Times.

Според публикацията, представена от БГНЕС, държавното управление води договаряния с американската компания Westinghouse за подготовка на предложение за план на стойност милиарди долари за създаване на реактор на остров Ангълси, ситуиран в северозападен Уелс. Капацитетът на новата атомна електроцентрала би бил задоволителен за доставяне с електричество на повече от 6 милиона семейства и може да бъде осъществен доникъде на идващото десетилетие.

От 1971 година на остров Ангълси работи АЕЦ „ Уилфа “ с два блока. Тя е изведена дефинитивно от употреба през 2015 година

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Докато през 2011 година Германия реши да изостави нуклеарната енерг...

През септември предходната година японската корпорация Hitachi реши да се откаже от плана за създаване на реактор на мястото на атомната електроцентрала „ Уилфа” при намирането на вложения и обстановката с пандемията. Проектът беше спрян при започване на 2019 година

Атомната електроцентрала Хинкли Пойнт към този момент се строи в Съмърсет, югозападна Англия, а нуклеарният реактор „ Сайзуел “ в Съфолк е на напреднал стадий на обмисляне.

Според Times английските министри са все по-притеснени, че съществуващите нуклеарни планове няма да отговорят изцяло на националното ползване на сила, поради амбициозните проекти на държавното управление за фрапантно понижаване на въглеродните излъчвания. Властите поеха курс за понижаване на излъчванията на парникови газове през 2019 година с стратегия, наречена Clean Zero.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР