Британското правителство обмисля нови мерки, с които да подкрепи хората,

...
Британското правителство обмисля нови мерки, с които да подкрепи хората,
Коментари Харесай

Великобритания обмисля намаляване на сметките за ток с целеви заеми

Британското държавно управление обмисля нови ограничения, с които да поддържа хората, изправени пред непостижимо високите сметки за сила и отопление. Сред вероятните разновидности е отпущането на заеми за доставчиците на сила, които се ангажират да понижат сметките с до 500 паунда на домакинство годишно, оповестява вестник Daily Telegraph.

Британският енергиен регулатор съобщи предходната седмица, че сметките за сила ще скочат с 80% до приблизително 3549 паунда годишно от октомври, което провокира апели за незабавна държавна поддръжка за семействата и бизнеса.

Министърът на финансите Надим Захауи е подготвил редица разновидности за държавна поддръжка, които идващият министър председател, който ще встъпи в служба при започване на септември, ще има опция да обмисли, написа изданието.

Захауи разяснява пред Telegraph, че е работил върху проект за подкрепяне на енергийните снабдители със заеми, с цел да им обезпечи по-голяма ликвидност. По думите му, ходът ще може да окаже низходящ напън върху тавана на цените с сред 400 и 500 паунда. 

Увеличенията на цените на едро се трансферират към английските консуматори посредством ценови таван, изчисляван на всеки три месеца.

Сред останалите разновидности, направени от английския финансов министър, е замразяването на тавана на цените, увеличението на държавните помощи и скица за безплатна поддръжка за дребния бизнес, написа Telegraph.

Захауи сподели, че е угрижен, че насочването на поддръжка към тези, които получават държавни помощи, ще пропусне други евентуални бенефициенти, в това число пенсионери и хора със междинни приходи, които евентуално също ще имат проблеми с заплащането на сметките си.

Стремителното повишаване на сметките за сила, допълно изострено от нахлуването на Русия в Украйна, доведоха инфлацията в Британия до 40-годишен връх, само че реакцията на държавното управление беше възпрепятствана от конкуренцията за наследника на поста на премиера Борис Джонсън, която продължава до 5 септември.

Лиз Тръс - министър на външните работи и любимецът за заместител на Джонсън, сподели, че ще намерения за спомагателни тласъци в поддръжка на бизнеса, в случай че стане министър-председател идващия месец.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР