Британското правителство ескалира спора си с шефа на лондонската полиция

...
Британското правителство ескалира спора си с шефа на лондонската полиция
Коментари Харесай

Британското правителство обвини лондонската полиция в пропалестински настроения

Британското държавно управление ескалира разногласието си с шефа на лондонската полиция в четвъртък по отношение на организирането на пропалестински митинг този уикенд, обвинявайки нейните чиновници, че са заели по-мека позиция по отношение на левите дела , предава Ройтерс.

Плановете за проява за помирение в Лондон в съботния ден провокираха спор сред държавното управление и полицията, като министър председателят Риши Сунак сподели, че ще търси отговорност от силите на реда за всевъзможни проблеми, откакто Скотланд ярд разгласи, че няма задоволително причина забрани митинга .

Лондон е мястото на някои от най-големите демонстрации в Европа, откогато формация " Хамас " атакува Израел на 7 октомври , като десетки хиляди стачкуващи се събират всеки уикенд , с цел да упорстват за прекъсване на израелските ответни бомбардировки над Газа.

Полицията съобщи, че чака забележителна проява в събота, 11 ноември , годишнината от края на Първата международна война, само че че не са декларирани проекти за митинг на 12 ноември, когато в центъра на Лондон се организират публични неделни събития в памет на жертвите.

Сунак назова шествието неуважително , само че полицейският комисар Марк Роули сподели, че всяка възбрана ще изисква изследване за опасност от съществени вълнения и че сходни забрани не са прилагани от десетилетия.

Министърът на вътрешните работи Сюела Брейвърман назова демонстрациите " маршове на омразата " . Публикувайки публикация в английския вестник The Times в четвъртък, тя написа, че те са " одобряване на превъзходство от избрани групи - изключително ислямисти " и проява на мощ.

Брейвърман, считана за вероятен предстоящ водач на ръководещата Консервативна партия, сподели, че до момента в който свободата на словото и събранията са дългогодишни обичаи във Англия, би трябвало да се организира спор дали някои обществени прояви са толкоз обидни, че би трябвало да бъдат неразрешени.

Нийл Басу, някогашен старши офицер на лондонската полиция, сподели, че политическата рецензия може да усили вероятността да се появят контрапротестиращи, увеличавайки риска от принуждение.

" Донякъде е иронично, че цялата тази изразителност за този марш в действителност може да ускори причините на разузнаването, с цел да го забранят ", сподели той пред LBC Radio.

Близо 200 души бяха задържани във Англия след офанзивите на " Хамас " против Израел на 7 октомври за закононарушения от ненавист във Англия, в това число антисемитски и ислямофобски закононарушения и нарушавания на публичния ред, доста от които бяха на расистка основа и свързани с митинги.
 Мащабни митинги по света приканват: „ Освободете Палестина “
Мащабни митинги по света приканват: „ Освободете Палестина “

Британската полиция пресмята, че единствено в центъра на Лондон е имало към 30 000 души
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР