Британското поделение на Skoda представи първия брониран автомобил на компанията.

...
Британското поделение на Skoda представи първия брониран автомобил на компанията.
Коментари Харесай

Първата бронирана Skoda е... комби

Британското отделение на Skoda показа първия брониран автомобил на компанията. Съвсем в стила на чешката марка конструкторите са се управлявали освен от постигането на оптималната отбрана, а и от практичността, което изяснява избора на модела - Superb Combi.



Външно бронираната Skoda не се разграничава съвсем по нищо от общоприетия модел. За устойчивостта на патрони и гърмежи подсказват единствено тъмните кантове по краищата на стъклата. Отвътре комбито е също толкоз пространно, колкото и елементарният Superb.



Бронираната Skoda е минала сполучливо самостоятелни проби по балистичния стандарт PAS 300. Изпитанията са включвали обстрел с разнообразни боеприпаси и взривни устройства. Според производителя специфичните стъкла обезпечават 360-градусова отбрана.



Както при всеки различен брониран автомобил, увеличеното тегло е наложило модификации по окачването и спирачките. 2.0-литровият TDI със 190 к.с. обаче не е подлаган на доработки. Мощността му е задоволителна за достигането на оптималната скорост 193 км/ч, с към 32 по-малко от общоприетия модел.



Цената на бронирания Superb във Англия е £118 688 (€136 183). Това го прави сравним с чисто ново Porsche Panamera Turbo.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР