Британското левичарско издание The Guardian, поддържащо по-скоро про-европейска позиция, съобщава,

...
Британското левичарско издание The Guardian, поддържащо по-скоро про-европейска позиция, съобщава,
Коментари Харесай

"Гардиън": Главният преговарящ на ЕС за Брекзит е дал 48 часа на Великобритания да се съгласи на споразумение

Британското левичарско издание The Guardian, поддържащо по-скоро про-европейска позиция, оповестява, че основният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние чака от Лондон положителен отговор за подписване на съглашение до 48 часа. Авторът преглежда какви са възможните разновидности и благоприятни условия за договорка. Мишел Барние, написа изданието, основният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит, е съобщил на страните-членки на Съюза, че държавното управление на Англия има 48 часа, с цел да се съгласи на евентуална договорка или ще получи отвод за продължение на договарянията по „ развода “ към бъдещите търговски връзки и директния интервал.

Барние е уведомил европейските водачи, че Лондон е дал сигнали, че вероятно може да реши проблемите си и да откри позволение, задоволяващо по едно и също време северноирландската „ Демократична юнионистка партия “(ДЮП) и Република Ирландия.

Поредната среща на дипломати от 27-те страни-членки на Европейски Съюз е планувана за петък вечерта, при изискване, че Англия реализира съглашение с ДЮП за отбягване на „ твърдата граница “ на остров Ирландия. Дори, съгласно изданието, са се появили някои индикации, че е реализиран напредък по въпроса.

По време на конференция, министър-председателят на Ирландия Лео Варадкар съобщи, че Тереза Мей му е съобщила, че ще излезе с ново предложение късно в сряда или в четвъртък. Ако Обединеното кралство не успее да излезе с единна позиция пред Европейската комисия в петък, страните-членки няма да имат време да обсъдят предложенията в парламентите си преди основната среща на Европейския съвет идната седмица.

При този сюжет, който към този момент наподобява най-вероятен, водачите за следващ път ще установяват неналичието на напредък по въпросите за правата на европейските жители във Англия след Брекзит, дължимите суми от Лондон към европейския бюджет и ирландския граничен въпрос, с цел да се премине към диалози за бъдещите търговски връзки и директния интервал.

Ако през декември не се стигне до единодушие, това ще значи, че изискванията на директния интервал евентуално ще бъдат разисквани след идната среща на Европейския съвет през март 2018 година, когато, съгласно изданието, доста основни предприятия в Обединеното кралство към този момент ще са взели решение за това дали желаят да продължат да оперират и влагат в страната.

Източник: " Фокус "
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР