Британското летище Хийтроу отчете годишна загуба от 2 млрд. паунда

...
Британското летище Хийтроу отчете годишна загуба от 2 млрд. паунда
Коментари Харесай

Най-голямото летище в Европа понесе огромна загуба

Британското летище " Хийтроу " регистрира годишна загуба от 2 милиарда паунда през 2020 година, откакто поради коронавирусната пандемия броят на пасажерите се срина до равнища, които за последно бяха следени през 70-те години на предишния век.

Пътникопотокът през предходната година е понижен със 73% спрямо миналата година, или от 80,9 милиона до едвам 22,1 милиона. В същото време общите доходи са намалели с 62% до 1,18 милиарда английски лири, което е довело до годишна загуба преди облагането с налози от 2,01 милиарда лири (около 2,8 милиарда долара), оповестиха от най-голямата европейска аерогара.

2020 година е най-тежката година в 75-годишната история на " Хийтроу ", а загубата " акцентира опустошителното влияние на Covid-19 върху авиацията ". Въпреки тежката обстановка летището има задоволително пари, с цел да действа най-малко до 2023 година

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Какво би трябвало да знаем, в случай че ни следва пътешестване със аероплан?...

" 2020 година беше една от най-предизвикателните ни години, само че макар загубите от 2 милиарда паунда и свиването на броя на пасажерите до равнища, които не сме виждали от 70-те години на предишния век насам, аз съм извънредно горделив от метода, по който нашите сътрудници поддържат нашите пасажери в сигурност и централният летищен хъб на Англия остана отворен за жизненоважни доставки от самото начало ", съобщи основният изпълнителен шеф на летище " Хийтроу " Джон Холанд-Кей.

Британските управляващи оповестиха проект за облекчение на възбраните, съгласно който интернационалните пътувания може да бъдат обновени в средата на май. Шефът на аеропорта счита, че хората евентуално ще могат да отидат на лятната си почивка.

" За авиационния бранш можем да стартираме да планираме авансово за 17 май, с цел да сме сигурни, че разполагаме с хората и самолетите, тъй че освен да можем да обслужим хората към ваканциите им, само че и да накараме английския бизнес да се движи още веднъж ", сподели Холанд-Кей пред BBC.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Отрицателните стопански последствия от епидемията на ковид COVID-19 се отразиха на първо време н...

Вероятно за пътуващите до Обединеното кралство от страни с " невисок риск " като Нова Зеландия и Сингапур няма да се изисква тест за Covid-19, идващите от страни със " междинен риск " ще би трябвало да си създадат подобен тест, а за пасажерите от страни с " с висок риск " ще се ползва по-строг надзор и ще бъдат поставяни под карантина.

Компанията съобщи, че поддържа проекта на английското държавно управление за рестартиране на пътуванията и че ще работи с Глобалната работна група за пътувания към държавното управление на Обединеното кралство, с цел да помогне за " безвредното рестартиране на интернационалните пътувания и търговията в международен мащаб ".

От " Хийтроу " приканиха държавното управление да одобри общ интернационален стандарт за пътешестване, с цел да разреши пътуването да се рестартира през лятото и да обезпечи данъчни облекчения за летищата, с цел да им помогне да излязат от рецесията.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР