Британското летище Хийтроу, което традиционно приема най-много полети в цяла

...
Британското летище Хийтроу, което традиционно приема най-много полети в цяла
Коментари Харесай

Най-голямото летище в Европа продължава да трупа значителни загуби

Британското летище Хийтроу, което обичайно приема най-вече полети в цяла Европа, продължава да генерира обилни загуби, защото рецесията с ковид стопира голяма част от искащите да пътуват със аероплан.

През първите три месеца на 2021 година летището е отчело загуба от 329 млн. паунда (380 млн. евро), съобщи Би Би Си.

През интервала януари-март през Хийтроу са минали едвам 1,7 млн. пасажери, което е с 91% по-малко в съпоставяне със същия интервал на 2019 година

По-малък е спадът при карго полетите – с 23% понижение по отношение на резултатите от 2019 година

От началото на пандемията – на 13 март 2020 година – летището е генерирало загуба от 2,4 милиарда паунда.

Изпълнителният шеф на Хийтроу Джон Холанд Кай разяснява, че няма данни, които да сочат по кое време летището ще може още веднъж да стартира да посреща нормалния брой пасажери. Според него ще „ мине доста време “ преди авиацията да се върне към предпандемичните времена.

Бързото придвижване на имунизационния развой в някои страни, като Съединени американски щати, Англия и Израел при започване на годината даде надежди за бързо възобновяване на стопанската система и на пътуването със самолети. Това се отрази и в цената на акциите  на редица самолетни компании през февруари. Навлизането на нови варианти на Коронавирус, както и забавянето на въвеждане на обединен имунизационен документ обаче охлаждат тези настроения към края  тримесечието.

Прогнозите на Хийтроу сочат, че през 2021 година през него ще минат сред 13 и 36 млн. пасажери. За съпоставяне през 2019 година броят им е бил 81 млн.  

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР