Британският заместник-министър на здравеопазването Джилиън Кийгън заяви, че хората могат

...
Британският заместник-министър на здравеопазването Джилиън Кийгън заяви, че хората могат
Коментари Харесай

Британското правителство засега не планира по-строги мерки заради Омикрон

Британският заместник-министър на опазването на здравето Джилиън Кийгън съобщи, че хората могат да се забавляват в новогодишната нощ, само че и да бъдат извънредно деликатни. Това става на фона на следващ връх инфектирани за денонощие на Острова.

Рекордни 138 831 новозаразени има за последните 24 часа, като не са включени данните от Северна Ирландия, а единствено от останалите три елементи на Обединеното кралство - Англия, Уелс и Шотландия. Броят на смъртните случаи обаче е единствено 18.

9546 души са в лечебни заведения с Ковид-19, което е най-високата численост от март насам, само че доста по-ниска от пика от 34 000 през януари.

До този миг внезапното увеличение на случаите с Омикрон не е довел до внезапно увеличение на приетите в болница.

Големият въпрос за държавното управление остава дали след Нова година да наложи по-строги ограничения. По-рано министърът на околната среда Джордж Юстъс съобщи, че случаите на заразявания и хоспитализиране не са в поддръжка на концепцията за спомагателни ограничавания сега, само че държавното управление си резервира правото да реагира бързо, в случай че това се наложи. А нощес заместник-министърът на здравепозването Джилиън Кийгън посъветва хората да се забавляват внимателно. Тя посъветва всички, които ще честват в новогодишната нощ със свои другари, да си създадат преди този момент латерален тест и да се събират в добре проветрени пространства.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР