Британският заместник-министър на правосъдието лорд Дейвид Уулфсън подаде оставка по

...
Британският заместник-министър на правосъдието лорд Дейвид Уулфсън подаде оставка по
Коментари Харесай

Оставка на зам.-министър заради нарушения на локдауна на Даунинг стрийт

Британският заместник-министър на правораздаването лорд Дейвид Уулфсън подаде оставка във връзка на нарушаванията на локдауна на Даунинг стрийт. Това става откакто министър председателят Борис Джонсън и министърът на финансите Риши Сунак бяха санкционирани за присъединяване на празненство по време на локдаун.

В писмо до премиера лорд Дейвид Уулфсън подлага на критика " формалния отговор на държавното управление на непрекъснатото нарушение на закона ". В оставката си Уулфсън прецизира, че " мащабът, подтекстът и естеството " на нарушенията  на Covid разпоредбите в държавното управление са в несъгласие с върховенството на закона. Той добавя, че просто е нямал различен избор с изключение на да подаде оставка, тъй като става дума за министерските и професионалните му отговорности, произлизащи от поста, който заема.

Уулфсън е първият член на държавното управление, подаващ оставка откакто се появиха известията за купони в държавни здания по време на локдаун. Той бе заместник-министър на правораздаването от декември 2020 година, отговарящ за човешките права и конституцията.

Опозицията упорства Джонсън и Сунак да подадат оставки. Двамата политици обаче отхвърлят да сторят това, само че заплатиха наложените им санкции. Джонсън ще остане в историята като първия английски министър председател, глобен за нарушение на закона.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР