Британският вестник Гардиън публикува снимка, показваща как министър-председателят Борис Джонсън

...
Британският вестник Гардиън публикува снимка, показваща как министър-председателят Борис Джонсън
Коментари Харесай

Борис Джонсън засечен на сбирка в градината на Даунинг стрийт по врреме на локдаун

Британският вестник " Гардиън " разгласява фотография, показваща по какъв начин министър-председателят Борис Джонсън и още над 10 индивида пият вино в градината на неговата резиденция на " Даунинг стрийт " 10. Според изданието фотографията е била направена по време на натрапен поради ковид локдаун през май 2020 година, съобщи Ройтерс.

През последните седмици Джонсън беше обиден от поредност медийни изявления, съобщаващи, че предходната година в държавни офиси са се провеждали коледни празненства в нарушаване на карантинните ограничения поради ковид. Премиерът разпореди следствие по въпроса.

Тези информации изумиха жителите, които предходната година бяха призовани от държавното управление да се откажат от своите празненства за Рождество Христово, а в този момент са изправени пред вероятността да бъдат призовани да изоставят коледните си проекти за втора поредна година, този път поради разпространяването на разновидността Омикрон.

EXCLUSIVE: Boris Johnson and staff pictured with wine in Downing Street garden in May 2020
— The Guardian (@guardian)

Според " Гардиън " оповестената фотография е от май 2020 година, не доста дълго откакто Джонсън беше изписан от болница, където прекара няколко дни в интензивно поделение за лекуване от КОВИД-19.

На фотографията се виждат министър-председателят и брачната половинка му Кари, която, както наподобява, държи новородения им наследник. Те и още двама души са седнали към маса на тераса в градината на премиерската резиденция. На масата има вино и сирене.

Наблизо се вижда друга маса, към която са седнали четирима индивида, а на известно разстояние оттова има по-голяма група хора, които стоят на тревата към маса с бутилки вино.

Канцеларията на Джонсън отговори, като сподели, че в оня ден е имало работни срещи в градината.

" През летните месеци в градината на Даунинг стрийт постоянно има работни срещи. В този случай имаше срещи на личния състав след конференция ", съобщи представител.

" На Даунинг стрийт е домът на министър-председателя, както и работното му място. Съпругата на министър-председателя живее там и затова също по този начин законно употребява градината ", сподели премиерският представител.

" Гардиън " съобщи, че фотографията му е била предоставена, откакто по-рано канцеларията на Джонсън е отрекла да е имало обществена колекция, като е споделила, че чиновници от Даунинг стрийт са работили в градината следобеда и вечерта.

Вестникът заяви, че във въпросния ден тогавашният здравен министър Мат Ханкок е дал конференция, в която е призовал хората да съблюдават разпоредбите и да не се възползват от хубавото време през уикенда, с цел да се събират на групи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР