Британският вестник Financial Times пише за основните теми, които Киев

...
Британският вестник Financial Times пише за основните теми, които Киев
Коментари Харесай

Киев може да получи F-16 в бъдеще, но сега снарядите са по-важни

Британският вестник Financial Times написа за главните тематики, които Киев и западните му съдружници ще разискват на идната среща в Рамщайн за военната помощ за украинската войска. Статията на FT обобщи съветската редакция на BBC. Тази среща ще се организира във вторник.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 9319
Вестникът напомня, че в последно време Украйна е изключително настоятелна в желанието си да получи западни изтребители. Според публицистите от FT този въпрос също ще бъде обиден, макар че Западът не го счита за толкоз незабавен.

В същото време източниците на вестника считат, че доставката на бойни самолети в бъдеще е много евентуална. " Президентът Джо Байдън съобщи, че Съединени американски щати няма да изпратят F-16, само че публични представители на Вашингтон признават, че евентуално с напредването на войната ще дават на Украйна по-модерни самолети - или най-малко ще одобрят прехвърлянето на F-16 от други страни ", се споделя в обявата.

Според източниците на изданието към този момент главният акцент ще бъде подложен върху доставките за Украйна на муниции и системи за противовъздушна защита, защото украинските въоръжени сили се нуждаят на първо място от това на фона на засиленото нахлуване на съветската войска.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг призна в понеделник, че Украйна употребява повече муниции, в сравнение с страните от блока създават, до момента в който Русия към този момент употребява четири пъти повече в настъплението си.

Във връзка с това FT оповестява, че по време на срещата във вторник може да се разиска установяването на по-преки контакти сред Киев и западните оръжейни компании. Това, от една страна, би ускорило и улеснило доставките, а от друга, би откроило обстоятелството, че наличните военни запаси на НАТО към този момент са на привършване.

" Това, върху което би трябвало да се съсредоточим най-вече, е Украйна да може да отбрани въздушното си пространство - и тя ще го направи със системи за противовъздушна защита, снабдени с подобаващи муниции ", цитира FT неназован американски чиновник. - " Изтребителите не са и няма да бъдат толкоз ефикасни против съветските военновъздушни сили, колкото интегрираните системи за противовъздушна защита.

" Тази война се трансформира в артилерийски дуел, като и двете страни употребяват големи количества артилерийски снаряди ", продължава служителят. - Международната общественост ще продължи да доставя Украйна с артилерията, от която тя се нуждае, с цел да се пази.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР