Британският външен министър Дейвид Камерън заяви, че Великобритания и други

...
Британският външен министър Дейвид Камерън заяви, че Великобритания и други
Коментари Харесай

Камерън обясни защо Великобритания не помага на Украйна, както на Израел

Британският външен министър Дейвид Камерън съобщи, че Англия и други страни от НАТО нямат желание да смъкват безпилотни самолети и ракети, които Русия употребява, с цел да нападна Украйна , тъй като не желаят ескалация на спора и директна борба с Москва. Той отговори на въпроси пред английското радио Ел Би Си.

Журналистът попита за какво самолетите на Кралските военновъздушни сили не могат да създадат за Украйна това, което направиха по време на офанзивата на Иран против Израел.

По-рано, че английски изтребители са взели участие в отразяването на иранска ракетна офанзива дружно с израелските военни и техните съдружници от Съединени американски щати, Франция и Йордания.

" Мисля, че казусът с това, което оферирате, е, че в случай че желаеме да избегнем ескалация от позиция на по-широка европейска война, тогава би трябвало да се заобикаля директният контакт сред войските на НАТО и съветските войски . Това може да провокира ескалация, " са точните думи на Камерън.
 Украйна отново изиска Противовъздушна отбрана - с цел да пази и Молдова, Румъния и Полша
Украйна отново изиска Противовъздушна отбрана - с цел да пази и Молдова, Румъния и Полша

Киев зове съдружниците си за " изключителни и смели стъпки "

Журналистът още веднъж попита Камерън: " Направихме го за Израел, за какво не и за Украйна? " В отговор външният министър назова това " забавен въпрос " и добави, че потреблението на изтребители " не е безусловно най-хубавият метод за събаряне на ракети и дронове; за това е по-ефективно да се употребява противовъздушна защита ".

Той прикани за прекачване на повече системи за противовъздушна защита на Украйна, по-специално комплекси Patriot.

Камерън също означи, че Англия " е направила повече от други страни, с цел да помогне на украинците ".

Той напомни, че английски експерти са обучили над 60 хиляди украински военнослужещи , а Лондон пръв изпрати в Киев противотанкови оръжия, далекобойна артилерия и танкове .
 Германия търси системи
Германия търси системи " Пейтриът " за Украйна

Това е декларирал украинският външен министър Дмитро Кулеба
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР