Британският таблоид „Сън“ съобщава, че британските власти обсъждат възможността за

...
Британският таблоид „Сън“ съобщава, че британските власти обсъждат възможността за
Коментари Харесай

Британските власти обсъждат въвеждане на COVID-паспорти

Британският таблоид „ Сън “ оповестява, че английските управляващи разискват опцията за въвеждане на " COVID-паспорти " за тези, за които има доказателства, че не са носители на болестта, тъй че да се облекчи пътуването с самолетните компании.

Специалните документи, доказващи, че британците не са инфектирани с вируса, ще оказват помощ на пътуването по въздуха да се върне към естествения си темп, след тежка година за промишлеността, написа „ Сън “, представен от БНР.

Предложението е още в начална фаза, добавя изданието, само че съгласно източници от лондонското сити, някои компании, измежду които De La Rue, разискват с управляващите издаването на документи, че пътуващите са минали проби за болестта и не са инфектирани. Предполага се, че този вид документ ще съдържа холографско изображение, предпазено със специфична технология, каквито се употребяват при издаването на новите английски паспорти.

De La Rue загуби преди две години конкуренцията с френско-холандската компания Gemalto за поръчката за паспортите. „ Сън “ обаче добавя, че нито De La Rue, нито държавното управление, са коментирали популяризираните известия. Властите възнамеряват да съкратят карантината, съгласно някои известия, от 14 на 5 дни, което безспорно ще облекчи пътуването със самолети. Предвижда се и правене на бързи проби по летищата, което до неотдавна бе отказвано от държавното управление. Лятото бе белязано с остра война на думи, като самолетните компании упрекнаха управляващите, че с карантините са подписали смъртната присъда на въздухоплавенето.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР