Британският производител на прочутите лондонски таксита /кеб/ - притежаваната от китайския автогигант

...
Британският производител на прочутите
лондонски таксита /кеб/ - притежаваната
от китайския автогигант
Коментари Харесай

Лондонското такси си има “роднина” - хибридното ванче LEVC

Британският производител на прочутите лондонски таксита /кеб/ - притежаваната от китайския автомобилен гигант Geely London Electric Vehicle Company (LEVC), пускайки първият хибриден модел на таксито - LEVC TX даде обещание, че планът няма да се ограничи единствено с такси-модела, само че ще продължи и с ванче за доставки. Тази версия към този момент минава зимни проби, което значи, че скоро ще има и официална информация за тази машина.

Оформлението на фургона като цяло повтаря външноста на “роднината ” си TX. И все отново си има разлики – ванчето е с увеличено междуосие, по-висок покрив и плъзгащи се задни порти, а не отварящите се против придвижването на таксито.

Такси-вариантът TX има литиево-йонен акумулатор с потенциал 31 кВтч, който му дава опция да измине 130 км в чист електрически режим. Турбодвигателят 1,5 л с мощ 82к.с. дозарежда акумулатора като генератор по време на придвижване, а резервоарът на колата с размер 36 л увеличава общият пробег с едно зареждане до 607 км. Разходът на гориво при задействан ДВГ е еднакъв на 7,7 л/100 км. А ако се мери по общоприетия цикъл, в който по-голямата част от дистанцията се изминава с авансово зареден акумулатор, разходът е едвам 1,3 л/100 км.

Компанията LEVC стартира новия си модел като електрокар. Презареждането на акумулатора до 60% става за 45 минути с помоща на станция с изменчив ток и мощност 22 кВт. А това означава изминаването на още 80 км път без пускане на ДВГ. Ако станция е с бърз заряд, то времето за презареждане може да се намали двойно при мощ до 50 кВт.

Електромоторът е с мощ 150 к.с. и въртящ миг от 255 Нм. Той форсира доста тежката машина – 2,23 тона до 100 км/ч за 13,2 секунди и разрешава да се раздвие максимална скорост единствено на ток от 129 км/ч.

Ванчето очевидно е наследило главните неща от таксито – задно задвижване, хибриден агрегат, предно окачване McPherson и задно мултилинк с пет връзки и напречен композитен сектор.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР