Британският Премиерът Борис Джонсън призова за общи избори на 12

...
Британският Премиерът Борис Джонсън призова за общи избори на 12
Коментари Харесай

Джонсън иска общи избори на 12 декември

Британският Премиерът Борис Джонсън прикани за общи избори на 12 декември , за да прекъсне английската невъзможност - цел, към която се стреми, само че към този момент не съумя да прокара в Народното събрание , оповестява " Ройтерс ".

Джонсън изясни в писмо до опозиционния водач на лейбъристите Джеръми Корбин, че ще даде на Народното събрание повече време да утвърди договорката за Брекзит, само че депутатите би трябвало да поддържат изборите през декември .

Само седмица преди Англия да напусне Европейския съюз, блокът изглеждаше подготвен да даде на Джонсън закъснение на Брекзит , нещо, което той неведнъж сподели, че не желае, само че беше заставен да изиска от разделения парламент на страната.
 Торите разграничени дали да се проведат предварителни избори на Острова преди Коледа
Торите разграничени дали да се проведат предварителни избори на Острова преди Коледа

Кабинетът на премиера на Англия Борис Джонсън е разграничен по какъв начин да се подходи за Брекзит

Изборите се преглеждат от неговия екип като единственият метод за превъзмогване на задънена улица по Брекзит , откакто Народното събрание гласоподава в интерес на договорката му, само че по-късно, единствено минути по-късно, отхвърли желания от него график, който би спазил крайния период до 31 октомври.

Но той два пъти се е провалял преди, да завоюва гласовете в Народното събрание за избори , където се нуждае от поддръжката на две трети от 650 депутати .

Основната опозиционна Лейбъристка партия неведнъж повтаря, че ще поддържа избори единствено когато е сигурна, че няма излизане на Англия от Европейски Съюз без договорка .

" Ние ще предоставим разполагаем всички вероятни периоди сред в този момент и 6 ноември , с цел да бъде разискван и гласуван WAB (законопроектът за отдръпване на споразумението)... това значи, че можем да създадем Брекзит преди изборите на 12 декември ", написа Джонсън в писмото до Корбин.
 Джонсън и Корбин не договориха график за паузирания законопроект за Брекзит
Джонсън и Корбин не договориха график за паузирания законопроект за Брекзит

На срещата, извършена в офиса на министър-председателя в Камарата на общините, са участвали и съветници на двамата водачи

" Но в случай че Народното събрание откаже да се възползва от този късмет и не успее да го ратифицира до края на 6 ноември, както се опасявам, че ще го направи, тогава въпросът ще би трябвало да бъде решен от нов парламент ", добавя той

Повече от три години след гласуването 52% на 48% за Брекзит , бъдещето на развода е толкоз неразбираемо, както в миналото , когато Англия към момента дебатира по кое време, по какъв начин или даже дали би трябвало да продължи.

Няколко помощници на Джонсън имат вяра, че може да издържи всяка рецензия за неспазването на крайния период до изборите, като настояват, че депутатите му " подливат вода " .
 Европейски Съюз поддържа отлагането на Брекзит, няма единодушие какъв брой ще продължи
Европейски Съюз поддържа отлагането на Брекзит, няма единодушие какъв брой ще продължи

Брюксел избира отсрочване пред овакантяване без договорка

По време на съвещание на политическия кабинет има различия дали държавното управление би трябвало да опита предварителни избори , опасявайки се, че един общ избор преди уреждането на Брекзит може да навреди на ръководещите консерватори .

Но с следващото закъснение на Брекзит, локалните медии оповестяват, че има вероятно съглашение, че новите избори са единственият метод за опит да се пренареди Народното събрание , който гласоподава три пъти договорката на предшественика на Джонсън.

Ако Европейски Съюз даде удължение до края на януари, това наподобява ще отстрани опасността за Джонсън да изведе Англия от блока без съглашение .
 Джонсън ни трансформира в колония на Европейски Съюз, нападна Фараж и изиска отсрочване на Брекзит
Джонсън ни трансформира в колония на Европейски Съюз, нападна Фараж и изиска отсрочване на Брекзит

Господин Джонсън се подписа под съглашение, " което свежда Англия до статут на колония на Европейски Съюз "

По-рано старши източник на " Даунинг стрийт " съобщи, че Англия в последна сметка ще напусне Европейски Съюз със договорката на Джонсън , макар евентуалното в допълнение закъснение, като Европейски Съюз обмисля да предложи на Лондон тримесечно гъвкаво удължение на Брекзит .

" С това завършваме с напускането и договорката на премиера. Ще напуснем със договорка, със договорката на премиера ", изясняват от " Дуанинг стрийт ".

Времето на възможните избори също ще се дефинира значително от Европейски Съюз и решението му за продължителността на всяко удължение: Берлин поддържа тримесечно закъснение, до момента в който Париж упорства за по-кратко.
 „ Даа, само че не”: по какъв начин отразиха вестниците на Острова Брекзит сагата
„ Даа, само че не ”: по какъв начин отразиха вестниците на Острова Брекзит сагата

" Дейли телеграф " излиза със заглавие " Брекзит е в чистилището "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР