Британският премиер Тереза ​​Мей от днес обмисля възможен четвърти опит

...
Британският премиер Тереза ​​Мей от днес обмисля възможен четвърти опит
Коментари Харесай

Мей гледа към четвърти опит за Брекзит сделка

Британският министър председател Тереза ​​Мей от през днешния ден обмисля вероятен четвърти опит за подписване на съглашение за Брекзит посредством Народното събрание, оповестява Агенция Франс Прес.

Депутатите в петък отхвърлиха договорката за май, въпреки и със доста по-ниска разлика от предходните два случая през януари и март. " Ние имаме вяра, че най-хубавият метод да се почете референдумът е да се реализира договорката ", съобщи ръководителят на консервативната партия Брандън Луис.

Отбелязвайки възходящата поддръжка за договорката си, макар провалянето , представителят на Мей съобщи пред кореспонденти: " Най-малкото вървим в вярната посока ".
 Парламентът за трети път отхвърли договорката на Мей за Брекзит Обновена
Парламентът за трети път отхвърли договорката на Мей за Брекзит

344 депутати гласоподаваха срещу съглашението

Депутатите би трябвало да се съберат още веднъж в понеделник , с цел да обсъдят вероятни промени в договорката, които да подсигуряват, че тя ще бъде призната, в това число поддръжка за по-тесни стопански връзки с Европейския съюз след напускането на Англия.

Правителството се опълчва на преразглеждането на своята тактика за Брекзит и Мей уточни в петък, че всевъзможни разновидности въпреки всичко ще изискват първо поддръжка от Народното събрание за съглашението за отдръпване.

Споразумението дава опция за дълъг временен интервал , който краткотрайно ще резервира статуквото , с цел да даде опция на жителите и компаниите да се приспособяват към бъдещите връзки сред Англия и Европейски Съюз.

Три години откакто Англия гласоподава за овакантяване на Европейски Съюз в исторически референдум, процесът е блокиран от проблеми сред държавното управление и Народното събрание .

Хиляди протестиращи , се събраха пред Народното събрание в петък и упрекнаха обвинят депутатите, че са предали Брекзит, като са го отсрочили .
 Хиляди поддръжници на Брекзит „ наводниха” центъра на Лондон
Хиляди поддръжници на Брекзит „ наводниха ” центъра на Лондон

След гласуването някои протестиращи пред Народното събрание крещяха " Засрамете се "

Поддръжниците на Брекзит в партията на Мей се опълчват на договорката , тъй като считат, че тя не стига задоволително надалеч в спирането на връзките с Брюксел , до момента в който искащите оставане са за по-тесни връзки с Европейски Съюз, като Норвегия или Швейцария, а някои биха предпочели Брекзит да бъде изцяло спрян.

Консерваторът народен представител Ники Морган, някогашен министър на кабинета, разяснява радио БиБиСи, че държавно управление на националното единение може да бъде належащо, с цел да прекъсне безизходицата . " Имаше интервали в нашата история, когато имахме държавни управления на националното единение или коалиция за един доста характерен въпрос ", изяснява тя.

Англия трябваше да напусне Европейски Съюз в петък , дълго чаканият 29 март - " Ден на независимостта ", само че с парализата в Народното събрание Мей изиска предходната седмица от европейските водачи пролонгация с още малко време.

Сега тя е изправена пред нуждата да изясни какво се случва по-късно, откакто ръководителят на Съвета на Европейски Съюз Доналд Туск разгласи среща на високо ниво в Брюксел на 10-ти април .
 Брюксел: Най-вероятно Англия напуща Европейски Съюз без договорка на 12 април
Брюксел: Най-вероятно Англия напуща Европейски Съюз без договорка на 12 април

Сега 12 април е новият 29 март за Брекзит

Европейски Съюз дефинира краен период, 12-ти април за решение , с два евентуални разновидности: Англия въобще не подписва договорка или се съгласява с дълготрайно удължение, с цел да даде време за нов метод.

Премиерът съобщи, че ще бъде " недопустимо " гласоподавателите да вземат участие в изборите за Европейски парламент през май .

Депутатите неведнъж са отхвърляли резултата " без договорка ", страхувайки се от злополука , в случай че Англия приключи връзките с най-близкия си търговски сътрудник без проект. Това обаче остава правна алтернатива по дифолт . След гласуването, ирландският министър председател Лео Варадкар разяснява, че това е " възходяща опция ".
 Това е последната опция да осигурите Брекзит, разгласи Мей пред депутатите
Това е последната опция да осигурите Брекзит, разгласи Мей пред депутатите

Корбин изиска предварителни избори
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР