Британският премиер Тереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза

...
Британският премиер Тереза Мей Тереза Мей - британски политик Тереза
Коментари Харесай

"Можете да ми имате доверие за Брекзит", написа в статия Тереза Мей

Британският министър председател Тереза Мей Тереза Мей - английски политик Тереза Мей (по татко Брейзър) е родена на... към профила написа през днешния ден в публикация във вестник "Сънди таймс ", че може да й се има вяра, че ще извърши обещанието за Брекзит. Тя обаче добавя, че нещата не могат да станат без взаимни отстъпки. Възможно е това да е предизвестие към английския кабинет, който е мощно разграничен по въпроса за митническите съглашения с Европейски Съюз, съобщи Ройтерс.

Разногласията в кабинета по въпроса излязоха на показ във вторник. Тогава министърът на външните работи Борис Джонсън окачестви предложенията за митническо партньорство на Англия с Европейски Съюз след Брекзит като "безумни ".

Решението на Мей Лондон да излезе от митническия съюз с Брюксел се трансформира в един от най-проблемните въпроси в дебатите към Брекзит. Той опълчи от една страна шефове на компании и проевропейски деятели, а от друга - група евроскептични депутати.
Въпросът съвсем блокира полемиките за Брекзит в Брюксел и политиката във Англия, където депутатите, подкрепящите излизането от Европейски Съюз, се изредиха да жигосват разновидността, който, както се твърди, е желан от Мей.

"Митническото партньорство " планува Англия да събира мита от името на Европейски Съюз, с цел да поддържа свободния поток на търговията със съюза.

Според "Сънди телеграф " минимум 28 министри от кабинета на Мей имат намерение да блокират предлагането й. Но в публикацията си в "Сънди таймс " тя написа: "Можете да ми имате доверие, че ще извърша обещанието за Брекзит ".

Сред някои министри от кабинета й, се разисква и друго предложение, което планува да се разчита на технологиите на бъдещето, с цел да се улесни търговията след Брекзит.

Европейски Съюз отхвърли и двете оферти.

В публикацията си Мей добавя, че тя е показала разнообразни разновидности, само че акцентира, че Англия ще напусне митническия съюз с Европейски Съюз, с цел да може Обединеното кралство да сътвори своя самостоятелна комерсиална политика.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР