Британският премиер Тереза Мей претърпя първото си политическо поражение за

...
Британският премиер Тереза Мей претърпя първото си политическо поражение за
Коментари Харесай

Поражение за Мей в британския парламент за Брекзит

Британският министър председател Тереза Мей претърпя първото си политическо проваляне за тази година, разясниха международните осведомителни организации.

То пристигна от Народното събрание, който гласоподава корекция в Закона за финансите. Тя ще има за цел блокиране на излизането на Кралството от Европейския съюз без утвърдена договорка.

Гласуването приключи с 303 гласа " за " против 296 гласа " срещу ". " За " са дали своят вот и 20 депутати от консерваторите.

Така държавното управление няма да може да прави разноски за излизане без договорка, в случай че Народното събрание не позволи това.

Правителството е коментирало новината. Според изказването, гласуването не трансформира обстоятелството, че Лондон публично напуща Европейски Съюз на 29 март.

Също по този начин не се трансформира и събирането на налози от държавното управление, се споделя още в изказването.

По време на гласуването последователи на оставането в Европейски Съюз стачкуваха пред Народното събрание.

Припомняме, че по-рано през днешния ден стана ясно, че държавното управление на Англия възнамерява да гласоподава съглашението за Брекзит в Народното събрание на 15 януари.

Датата би трябвало да бъде доказана от депутатите в сряда, когато се възобновява дебатът за Брекзит.

Мей към момента желае нови гаранции от Европейски Съюз преди да внесе договорката в Народното събрание, само че Франция разгласи, че нищо повече не може да бъде препоръчано. Брюксел удостовери, че няма да има предоговаряне на договорката.

Очаква се Мей мъчно да прокара съглашението в Народното събрание. Тя към този момент един път отсрочва гласуването.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР