Британският премиер Риши СунакРиши Сунак – британски икономист и политик. Риши

...
Британският премиер Риши СунакРиши Сунак – британски икономист и политик.
Риши
Коментари Харесай

Великобритания се подготвя да обяви газова сделка със САЩ

Британският министър председател Риши Сунак  Риши Сунак Риши Сунак – английски икономист и политик. Риши Сунак е роден на 12 май 1980 година в Саутхемпшир, се приготвя да разгласи огромна газова договорка със Съединени американски щати след срещата на високо ниво за климатичните промени КОП27, съобщи Ройтерс, базирайки се на английския вестник " Телеграф ".

Разговорите за " енергийно партньорство за сигурност " са в финален стадий и Съединени американски щати имат намерение да продадат на Англия към 10 милиарда кубически метра полутечен природен газ през идната година, написа още изданието. " Телеграф " прибавя, че се чака договорката да бъде подписана до една или две седмици.

Англия от месеци води договаряния с страни снабдители на газ, в това число Катар и Норвегия, с вярата да избегне дефицит на сила, който би довел до прекъсвания на тока през зимата. Според в. " Дейли телеграф " доставките на полутечен природен газ от Съединени американски щати са били обсъждани с президента на Съединени американски щати Джо Байдън персонално от предшественичката на Сунак на премиерския пост Лиз Тръс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР