Британският премиер Риши Сунак в понеделник настоя Израел да работи

...
Британският премиер Риши Сунак в понеделник настоя Израел да работи
Коментари Харесай

Сунак настоя за примирие в Газа

Британският министър председател Риши Сунак в понеделник настоя Израел да работи за постигането на помирение в Газа . По думите му, цивилните жертви в спора към този момент са прекомерно доста, оповестява " Индипендънт ". Така той ускори световния напън върху израелските управляващи. 

Премиерът настоя и за увеличение на достъпа до филантропична помощ за линията Газа.

Запитан за мненията по време на пътешестване до Шотландия, Сунак сподели: " Израел явно има право да се отбрани против това, което беше ужасяваща терористична офанзива, осъществена от " Хамас ", само че би трябвало да направи това в сходство с филантропичното право. " Никой не желае този спор да продължи и ден по-дълго, в сравнение с би трябвало ".
 Бен Уолъс: Израел се държи като слон в стъкларски магазин
Бен Уолъс: Израел се държи като слон в стъкларски магазин

Той се опасява от радикализация на мюсюлманите по света

Припомняме, че по-рано някогашният министър на защитата Бен Уолъс предизвести, че тактиката на Израел в Газа ще подхранва спора за още 50 години и рискува да радикализира мюсюлманската юноша по света.

Уолъс не прикани за преустановяване на огъня: " Няма метод да преговаряме за помирение с Хамас, в случай че те не са подготвени да разгласят помирение ", споделя някогашният министър.

Въпреки това, съгласно него, Израел би трябвало " да спре бруталните и безразборни офанзиви ". " Преследването на Хамас е законно, само че унищожаването на големи региони на Газа не е ", съобщи Уолъс.

" Аз недвусмислено съдя Хамас ", споделя той, добавяйки, че групата " употребява палестинците като пушечно месо " - " Хамас е антисемитска и антидемократична организация. Тя не желае спокойно общуване с Израел ".

Но настоящето потомство израелски политици, както се показва Уолъс, се държат като " слон в стъкларски магазин ".
 Правозащитници упрекнаха Израел, че тактически подлага на апетит цивилните в Газа
Правозащитници упрекнаха Израел, че тактически подлага на апетит цивилните в Газа

" Хюман Райтс Уоч " осъжда това " извънредно военно закононарушение "

закононарушение посредством подлагане на недояждане на хора в линията Газа, която не престават да е под ударите на безмилостни офанзиви във войната с бойците на " Хамас ".

Премиерът Бенямин и обсадата на гъсто популации крайбрежен анклав, където постройките са превърната в руини, гладът е всеобщо публикуван, а здравните управляващи пресмятат, че са починали към 19 000 палестинци.

Въпреки възходящия световен напън за отбрана на цивилните, които няма къде да отидат, Израел е решен да унищожи групировката " Хамас ", която извърши нападението на 7 октомври, убивайки 1200 души и вземайки 240 заложници.

Базираната в Съединени американски щати организация " Хюман Райтс Уоч " (Human Right Watch) съобщи, че израелските сили съзнателно блокират доставката на вода, храна и гориво, унищожават селскостопански площи и лишават 2,3-те милиона поданици на Газа от артикули, нужни за тяхното оцеляване.

" Израелското държавно управление употребява гладуването на цивилни като способ за водене на война в окупираната линия Газа ", се показва в отчет на организацията. " Световните водачи би трябвало да приказват намерено против това извънредно военно закононарушение ".
 Al-Arabiya: 90 души са убити след удар по лагера Джабалия в северната част на Газа
Al-Arabiya: 90 души са убити след удар по лагера Джабалия в северната част на Газа

Убит е основен пълководец на Хамас

От своя страна Израел отхвърля да нападна цивилни и твърди, че се пробва да улесни помощта за почтеното население, като в същото време пресича доставките за хиляди бойци

Докладът на " Хюман Райтс Уоч " идва, откакто папа Франциск упрекна Израел в " тероризъм " и изрази страдание за убийството на две християнки в църковен комплекс от израелската войска. Израел не е дал отговор на изявлението му.

При последните бомбардировки  ден по-рано 90 палестинци починаха в бежанския лагер Джабалия в северната част на Газа , съгласно здравното министерство на територията, ръководена от Хамас.

В Дейр ал-Балах, Централна Газа, медиците оповестиха, че 12 палестинци са били убити и десетки ранени, а в Рафах на юг израелски въздушен удар по къща е взел минимум четири жертви.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР