Британският премиер Риши Сунак беше глобен от полицията, защото е

...
Британският премиер Риши Сунак беше глобен от полицията, защото е
Коментари Харесай

Глобиха британския премиер Риши Сунак за шофиране без колан

Британският министър председател Риши Сунак беше санкциониран от полицията, тъй като е свалил защитния си колан, с цел да снима видео за обществените медии в движещ се автомобил, съобщи Асошиейтед прес.

Четиридесет и две годишният Сунак се извини за " неверната си преценка ", до момента в който записвал известие за " Инстаграм " от задната седалка на държавен автомобил по време на посещаване в северозападна Англия през вчерашния ден.

Полицията в Ланкашър сподели, че е получила информация за видео, " циркулиращо в обществените медии, на което се вижда, че лице не употребява защитен колан на пътническото място в движещ се автомобил в Ланкашър ". Без да загатва името на Сунак, полицейската работа добави, че е връчила " условно предложение за закрепена санкция на 42-годишен мъж от Лондон ".

Глобата за това нарушаване е до 500 лири (620 долара). Терминът " условно предложение " значи, че санкционираното лице приема своята виновност, само че не би трябвало да се явява пред съда. Полицията не посочи каква санкция е наложила на Сунак, съобщи Българска телеграфна агенция.

Това е вторият път в политическата Кариера на Сунак, в който на него му се постанова да заплаща санкция. Миналата година, до момента в който беше министър на финансите, той беше санкциониран с 50 лири за нарушение на наложените поради пандемията ограничавания, защото за малко посетил празненство в държавни офиси. Той беше един от десетките чиновници, санкционирани поради абсурда " Партигейт ", като измежду санкционираните беше и тогавашният министър председател Борис Джонсън.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР