Британският премиер отправи ясно послание към своите сънародници.Празнувайте Нова година

...
Британският премиер отправи ясно послание към своите сънародници.Празнувайте Нова година
Коментари Харесай

Борис Джонсън призова британците да си поставят бустерна доза

Британският министър председател насочи ясно обръщение към своите сънародници.

Празнувайте Нова година по рационален метод и си поставете бустерна доза ваксина, съобщи английският министър председател Борис Джонсън. Това става на фона на известия за изострен дефицит на антигенни проби след смяната на разпоредбите за самоизолация.

На въпрос през днешния ден по какъв начин ще разяснява известията, че хора от Уелс и Шотландия минават в Англия, с цел да честват Нова година, министър председателят сподели, че съгласно него всеки би трябвало да се забавлява, само че внимателно и по рационален метод.

„ Направете си тест, проветрете, помислете за другите, само че на първо място – поставете си бустерна доза ваксина “, съобщи Борис Джонсън.

Премиерът добави, че 2,4 милиона британци с две дози ваксина още не са си сложили трета доза:

„ Съжалявам, че би трябвало да го кажа, само че огромно болшинство от хората в интензивни отделения в нашите лечебни заведения са без бустерна доза. Лекари ми споделиха, че става дума за 90% от случаите “.

В същото време медиите са залети с информации, че аптеките изпитват сериозен дефицит на антигенни проби.

Фармацевтите споделят, че търсенето на такива проби се е нараснало внезапно след смяната на разпоредбите, които разрешават на хората да съкратят самоизолирането от 10 на 7 дни, в случай че дадат два следващи негативни теста на шестия и седмия ден.

Преди малко „ Скай нюз “ заяви, че още веднъж е допустимо да се поръчват онлайн доставки по домовете на латерални и PCR проби след известни проблеми преди Коледа, написа обстоятелства.бг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР