Британският премиер, лидерът на опозицията и други политици изригнаха срещу

...
Британският премиер, лидерът на опозицията и други политици изригнаха срещу
Коментари Харесай

Лондон изригна срещу София заради расизма

Британският министър председател, водачът на опозицията и други политици изригнаха против деянията на расизъм на стадиона в София в понеделник вечер. Премиерът Борис Джонсън жигосах расизма и прикани УЕФА бързо да проверява и да наложи съществени санкции. Джонсън показа възмущението си и в Туитър.

" Расизмът, който чухме и видяхме през вчерашния ден, бе непоносим и няма място във футбола или където и да е другаде - гласи публикувано от представителя на премиера известие. - Английските футболисти и треньори демонстрираха страхотна чест и министър председателят ги поздравява. Играчите бяха жертва на жалки офанзиви. УЕФА би трябвало да одобри обстоятелствата. С това леке на футбола не се работи съответно. Расизмът и дискриминирането би трябвало да бъдат изхвърлени от футбола един път вечно. Подкрепяме настояването на Футболната асоциация за незабавно следствие и тежки наказания. Ще пишем до УЕФА с искане това да се извърши бързо. "

УЕФА би трябвало да направи доста повече, с цел да се оправи с подобен вид обиди, написа в Туитър водачът на опозиционната лейбъристка партия Джеръми Корбин. Министърът на вътрешните работи в сянка Даян Абът също съобщи: " Отвратена съм да чуя за расистките обиди и нацистки поздрави по време на футболния мач през вчерашния ден. Расизмът няма място в нито една част на обществото ни ".

Кметът на Лондон Садик Ках също се включи в Туитър с апел европейската футболна централа да предприеме наказателни процедури против България. А антирасистката организация Kick It Out подлага на критика управлението на британския футбол за това, че не е изтеглило тима от мача в София.

Британските медии също са безпощадни към случилото се. 

" Смущаващият и токсичен театър в София ще живее дълго в историята на спортния срам - написа кореспондентът на " Гардиън ". - Българските почитатели опозориха страната си, европейският футбол и, да се надяваме, надълбоко засрамиха президента Михайлов ".

Заглавието на таблоида " Сън " е " Болен тормоз ", а в материала се акцентира: " Тайрън Мингс и Рахийм Стърлинг бяха обект на отблъскващи расистки обиди, като против тях бяха отправяни маймунски звуци и това съвсем докара мача до преустановяване. "

" Англия смаза България във вечер на срама ", тръби пък " Телеграф ". С огромни букви „ Стар спорт “ дефинира случилото се като „ Срам “, заглавието на „ Дейли мейл “ гласи: " Англия – 6, Расизмът – 0 ", а  " Метро " тръби от първа страница: " Презряни ".

„ Мирър “ пък непосредствено упорства " Изхвърлете ги ", визирайки българския народен тим. Кореспондентът на вестника в София - Андрю Диксън, написа:  " Някои българи наподобява са в развой на грубо отказване. Един от локалните публицисти прекъсна конференцията на селекционера ни, с цел да му каже, че расистките обиди не били чак толкоз тежки, колкото се твърдяло. Български тв оператор пък сподели на Саутгейт да се е*е в последните минути. Хора, довлечете се в XXI век! "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР