Британският премиер Борис Джонсън заяви в интервю за Би Би

...
Британският премиер Борис Джонсън заяви в интервю за Би Би
Коментари Харесай

Борис Джонсън не смята, че Владимир Путин иска мир

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи в изявление за Би Би Си, че не счита, че Владимир Путин желае мир. Борис Джонсън сподели, че Украйна може да победи в тази война.

В изявление за стратегия „ Нюзнайт “ по Би Би Си английският министър председател означи, че това няма да е елементарно, само че има чувство, че Путин към този момент се е провалил, тъй като безусловно си е нямал концепция, че украинците ще окажат такава опозиция и вместо да унищожи Украйна като нация, той я е консолидирал.

Джонсън добави, че не гледа с оптимизъм на изказванията,  че Путин в действителност желае мир.

„ Мисля, че той се пробва да работи по модела на Грозни с обсадата на великите градове на Украйна, както постоянно е правил преди, само че това бе трагична неточност “, уточни Борис Джонсън, базирайки се на събитията в Чечня, когато съветските войски бомбардираха тежко столицата Грозни през 1999-2000 година.

По-рано в Брюксел Джонсън съобщи, че Украйна не е сама в борбата ѝ против съветското навлизане. Той акцентира, че в случай че Путин реши да употребява химически оръжия, последствията за него ще бъдат пагубни.

Англия в това време наложи наказания на още към 65 съветски лица и организации.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР