Британският премиер Борис Джонсън заяви, че планът му за вдигане

...
Британският премиер Борис Джонсън заяви, че планът му за вдигане
Коментари Харесай

Борис Джонсън обеща пътната карта за излизане от локдауна

Британският министър председател Борис Джонсън съобщи, че проектът му за повдигане на локдауна в Англия е „ внимателен, само че необратим “. По мотив на изпълненото заричане да бъдат имунизирани с първа доза 15 милиона британци до 15 февруари, министър председателят означи също, че поставя старания стопанската система да бъде рестартирана допустимо най-скоро.

Джонсън съобщи, че държавното управление прави всичко допустимо за отварянето на учебните заведения на 8 март, само че още не може даде безспорни гаранции. Той добави, че към момента има доста хора в лечебните заведения с COVID-19 – към 23 000, към момента доста хора умират и макар че равнището на заразявания понижава, той е задължен да бъде извънредно внимателен с облекчаването на ограниченията.

Премиерът, който даде обещание на 22 февруари да изложи „ пътната карта “ за излизане от локдауна, означи, че е подготвен да уточни и някои съответни дати за облекчение на избрани ограничавания, само че с ангажимента, че всичко ще зависи от епидемиологичната конюнктура.

Джонсън изрази удовлетворение от хода на всеобщото имунизиране, само че добави, че пътят до края е дълъг. Той обаче изключи издаването на имунизационни паспорти.

Джонсън сподели, че неизбежно се демонстрира огромен интерес към сходна концепция, с цел да се удостоверява, че човек е имунизиран против COVID-19, както и против други болести, тъй че да пътува в чужбина. Това може и да се случи по-нататък, по думите му, само че на този стадий той не счита, че е нужен подобен паспорт, с цел да отиде човек до пъба или на други места.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР