Британският премиер Борис Джонсън свиква извънредно заседание на своя кабинет

...
Британският премиер Борис Джонсън свиква извънредно заседание на своя кабинет
Коментари Харесай

Борис Джонсън свиква спешна среща на кабинета, заплашва с предсрочни избори

Британският министър председател Борис Джонсън привиква изключително съвещание на своя кабинет за по-късно в понеделник и може да изиска от депутатите да гласоподават за осъществяване на изключителни избори, в случай че болшинството от тях гласоподават против метода на неговото държавно управление за Брекзит, съобщи политическата редакторка на Би Би Си Лаура Кюнсберг.

" Кабинетът се привиква този следобяд ", означи госпожа Кюнсберг и добави: " Реалната опция в този момент е, че Джонсън може да изиска от депутатите да гласоподават тази седмица за провеждането на предварителни общи избори ".

" Това обаче ще се случи, в случай че бунтовниците в неговата партия одобряват закон за попречване на Брекзит без договорка, а не, несъмнено, в случай че изгубят освен това гласоподаване! ", акцентира политическата редакторка на Би Би Си.

Според информации и на други медии, в това число вестник " Гардиън ", държавното управление на Обединеното кралство се стреми да свика общи избори още тази седмица. Премиерът Борис Джонсън е квалифициран за сходен ход, откакто редица депутати от неговата Консервативна партия обявиха, че ще поддържат тази седмица законодателство, което има за цел да се забрани Брекзит без договорка на 31-ви октомври.

Говори се, че към 25 " бунтовници " измежду Торите са подготвени да поддържат сходен законопроект, което значи, че държавно управление ще претърпи проваляне в английския парламент.

По-рано през днешния ден Торите, които поддържат законодателството против Брекзит без договорка, обявиха, че държавното управление желае да ги " прочисти " от ръководещата Консервативна партия.

Междувременно и водачът на лейбъристите Джеръми Корбин съобщи, че желае общи избори и даже загатна, че може да поддържа осъществяване на втори Брекзит референдум.

" Трябва да се обединим, с цел да спрем Брекзит без договорка - тази седмица може да бъде последната ни опция ", уточни Корбин в тирада в Салфорд, Северна Англия. " В този случай се нуждаем и от предварителни общи избори ".

" При такива избори Лейбъристката партия ще даде късмет на хората да поемат назад контрола и да имат последната дума посредством обществено гласоподаване, в това число за опцията да останат в Европейски Съюз ", акцентира той.

На съответен въпрос дали лейбъристите в действителност желаят общи избори, той отговори: " Да. Искаме общи избори ".

" Вотът на съмнение на държавното управление на Борси Джонсън лежи съществено на масата ", уточни той и добави: " Ако няма Брекзит договорка с Европейски Съюз, ние бихме дали своят вот да останем в границите на съюза, а в случай че въпреки всичко се реализира някаква друга договорка, тогава демократичните процеси в нашата партия ще решат каква позиция да заемем ".

Първият министър на Шотландия Никола Стърджън също съобщи, че ще поддържа общи избори, само че единствено в случай че те се проведат преди крайния период за Брекзит на 31-ви октомври.

Стърджън написа в Туитър: " Тъй като се приказва за общи избори, аз споделям " да ги проведем "... само че това би трябвало да стане преди 31-ви октомври. Депутатите не би трябвало да разрешат на Джонсън да се заиграва с датата за сходен предварителен избор като опит да прокара Брекзит без договорка ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР