Британският премиер Борис Джонсън ще лобира пред американския президент Джо

...
Британският премиер Борис Джонсън ще лобира пред американския президент Джо
Коментари Харесай

Джонсън ще иска от Байдън да остави по-дълго US войски на летището в Кабул

Британският министър председател Борис Джонсън ще лобира пред американския президент Джо Байдън на утрешната среща на Г-7 да остави американските войски на летището в Кабул след края на август, с цел да се помогне оптимално с всеобщата евакуация.

Политически наблюдаващи считат, че рецесията в Афганистан е довела до най-ниската точка в британско-американските връзки от години насам.

Основна точка в полемиките на срещата на Г-7 е дълготрайното бъдеще на Афганистан, само че безспорно най-належащата е всеобщата евакуация. Борис Джонсън към този момент съобщи, че цялата интернационална общественост би трябвало да работи дружно и че без американците е мъчно да се подсигурява сигурността на летището в Кабул.

Джо Байдън сподели, че удължаването на крайния период на оставане на войските се разисква, само че се надява това да не се случи.

Самите талибани обявиха, че ще има последствия, в случай че Байдън остави войските по-дълго.

Британското държавно управление разгласи, че няма закрепена дата за изтеглянето на английските войски от Афганистан.

Липсата на директен разговор сред Джонсън и Байдън накара политически наблюдаващи да приказват за утежняване в връзките сред двете страни.

Дори министърът, отговарящ за въоръжените сили - Джеймс Хийпи, не скри разочарованието си тази сутри от дейностите на американците, като сподели, че Лондон е бил срещу такова абсолютно евакуиране и че той като някогашен боен е правилен на максимата „ Никога не изоставяй човек след себе си “.

А заместник-министърът на външните работи Джеймс Клевърли сподели, че е явно, че с колкото повече време разполага Западът, толкоз повече хора могат да бъдат евакуирани.

Дори някогашният министър председател Тони Блеър, който е извънредно проамерикански надъхан, назова „ малоумно “ решението за евакуиране от Афганистан.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР